Resepti
Marinoitu halloumi ja kasvikset
Arvio: 2.5 / 5
Osaatko käyttää halloumia? Tässä muutama niksi vain siksi, että halloumi on aivan loistava aines monenlaisiin kasvisruokiin.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pkt | halloumia (à 200 g) |
BBQ-halloumi | ||
---|---|---|
3 | rkl | Neito rypsiöljyä |
3 | rkl | CJ Korealainen Bulgogi marinadi- ja grillauskastiketta |
Sitruunapippuri-halloumi | ||
3 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | sitruunan mehu | |
1 | tl | mustapippuria |
Oregano-balsamico-halloumi | ||
3 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | sitruunan mehu | |
3 | rkl | valkoista aceto balsamicoa |
1 | rkl | oreganon lehtiä |
Tarjoiluun | ||
3 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit Muurikka-kasviksia (à 500 g) |
Valmistusohjeet
1. Huuhtele halloumi ja liota sitä halutessasi kylmässä vedessä vartti, jotta suolapitoisuus alenee.
3. Leikkaa halloumi paksuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadi ja kaada juustoviipaleille. Anna marinoitua mielellään tunti.
5. Grillaa halloumi kauniin väriseksi. Grillausaika ja lämpötila on syytä olla maltillinen, jotta juusto ei pehmene liikaa.
7. Tarjoa halloumi tilanteeseen sopivasti salaatissa, lämpimässä ruuassa, kylmillä savukalaleivillä tai <a href="http://www.apetit.fi/fi/reseptit/resepti/halloumi-hampurilaiset?q=halloumi"> hampurilaisissa</a>.