Resepti

Marinoitu halloumi ja kasvikset

Arvio: 2.5 / 5

Osaatko käyttää halloumia? Tässä muutama niksi vain siksi, että halloumi on aivan loistava aines monenlaisiin kasvisruokiin.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Marinoitu halloumi ja kasvikset

Ainekset

1pkthalloumia (à 200 g)
BBQ-halloumi
3rklNeito rypsiöljyä
3rklCJ Korealainen Bulgogi marinadi- ja grillauskastiketta
Sitruunapippuri-halloumi
3rklApetit-rypsiöljyä
1sitruunan mehu
1tlmustapippuria
Oregano-balsamico-halloumi
3rklApetit-rypsiöljyä
1sitruunan mehu
3rklvalkoista aceto balsamicoa
1rkloreganon lehtiä
Tarjoiluun
3rklApetit Rypsiöljyä
1pssApetit Muurikka-kasviksia (à 500 g)

Valmistusohjeet

1. Huuhtele halloumi ja liota sitä halutessasi kylmässä vedessä vartti, jotta suolapitoisuus alenee.

3. Leikkaa halloumi paksuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadi ja kaada juustoviipaleille. Anna marinoitua mielellään tunti.

5. Grillaa halloumi kauniin väriseksi. Grillausaika ja lämpötila on syytä olla maltillinen, jotta juusto ei pehmene liikaa.

7. Tarjoa halloumi tilanteeseen sopivasti salaatissa, lämpimässä ruuassa, kylmillä savukalaleivillä tai <a href="http://www.apetit.fi/fi/reseptit/resepti/halloumi-hampurilaiset?q=halloumi"> hampurilaisissa</a>.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!