Resepti
Mäti-lohiohihyytelö
Arvio: 3.5 / 5
Mäti ja kylmäsavulohi tekevät juhlan.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 5 annosta

Ainekset
2 | kpl | liivatelehtiä |
1 | rkl | sitruunamehua |
1 | dl | kuohukermaa |
1 | dl | mätiä |
100 | g | Apetit Kylmäsavulohta |
1 | kpl | kovaksi keitettyä kananmunaa |
2 | rkl | ruohosipulia silputtuna |
2 | rkl | tillisilppua |
1 | tl | valkopippuria |
1 | rkl | tilliä tai ruohosipulia |
loput kylmäsavukalasta |
Valmistusohjeet
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 15 minuuttia. Purista vesi pois. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja hienonna keitetyt munat haarukalla. Sekoita ainekset kermavaahtoon. Vuoraa hyydytysastia tuorekelmulla ja kaada seos siihen. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Tarjoa alkuruokana keitettyjen perunoiden tai paahtoleivän kanssa.