Resepti
Mustikkapiirakka pullapohjalla
Arvio: 3.7 / 5
Monen mielestä mustikkapiirakkaan kuuluu ehdottomasti pullataikina.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 9 annosta

Ainekset
2,5 | dl | maitoa tai omenamehua |
0,5 | kananmuna | |
0,5 | pala hiivaa (à 50 g) | |
0,75 | dl | sokeria |
1 | tl | kardemummaa |
0,75 | tl | suolaa |
7 | dl | vehnäjauhoja |
0,75 | dl | Neito Rypsiöljyä™ |
600 | g | suomalaista pakastemustikkaa |
0,5 | dl | perunajauhoa |
0,75 | dl | sokeria |
Voiteluun; | ||
---|---|---|
0,5 | kananmunaa | |
Päälle: | ||
2 | rkl | sokeria |
Valmistusohjeet
1. Kuumenna maito tai omenamehu kädenlämpöiseksi. Riko kananmuna lasiin ja käytä puolet siitä taikinaan. Jätä loppu voiteluun.
2. Sekoita kulhossa kädenlämpöinen maito, ½ kananmunaa, hiiva, sokeri, kardemumma ja suola keskenään. Alusta joukkoon reilu puolet jauhoista.
3. Lisää kasviöljy ja alusta taikinaan loput jauhot. Anna taikinan kohota tuorekelmulla suojatussa kulhossa noin 20 minuuttia.
4. Ripottele työtasolle vehnäjauhoja ja kauli taikinasta uunipellin kokoinen taikinalevy. Kiepauta taikinalevy kaulimen ympärille ja nosta leivinpaperilla suojatulle uunipannulle. Nosta reunoja ja painele ne pellin reunoille.
5. Sekoita keskenään mustikat, perunajauho ja sokeri. Sipaise reunat kananmunalla ja kaada täyte piiraspohjalle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Ripottele kuumalle piirakalle sokeria.
8. Vinkki! Voit paistaa pellillisen piirasta tai leipoa kolme pienempää piirasta. Jos et halua käyttää perunajauhoja, voit korvata ne 1 1/2 dl:lla hillosokeria, jonka pektiini sitoo täytettä. Mikäli pullataikina tuntuu työläältä, osta levyinä myytävää pakastepullataikinaa. Kolmesta levystä saat piirasvuokaan sopivan pohjan. Täytettä riittää kolmannes.