Resepti
Muurikka-kasvikset BBQ ja lampaankyljyksiä
Arvio: 4 / 5
Ihana uusi grilliresepti vaihtelua kaipaavalle.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
12 | lampaankyljystä | |
8 | valkosipulin kynttä | |
2 | rosmariinin oksaa | |
3 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
1 | pss | Apetit Muurikka-kasviksia BBQ |
1 | tl | merisuolahiutaleita tai suolaa myllystä |
1 | tl | mustapippuria myllystä |
Valmistusohjeet
1. Pane lampaankyljykset vuokaan. Ripottele kuoritut, halkaistut valkosipulin kynnet ja pätkityt rosmariininoksat päälle. Valuta hiukan öljyä kyljyksille ja anna niiden maustua 30–60 minuuttia huoneenlämmössä.
2. Kuumenna tilkka öljyä Muurikassa ja paista kasvikset kauniin ruskeiksi ja kypsiksi. Siirrä kasvikset lautaselle odottamaan. Nosta lampaankyljykset kuumaan Muurikkaan öljyn, valkosipulinkynsien ja rosmariinin kera ja paista 1–2 erässä 1–1 ½ minuuttia per puoli. Mausta pihvit pöydässä suolalla ja pippurilla. Nauti Muurikka-kasvisten kanssa.