Resepti
Napoleonin leivokset
Arvio: 3.3 / 5
Makeaa ja puolukan kirpakkaa samassa, rapeassa ja lehtevässä leivoksessa - moni ei voi vastustaa!
Valmistusaika:
Annosmäärä: 16 annosta

Ainekset
1 | prk | lehtitaikinalevyjä (á 400 g) |
Täytteen vaniljakiisseli | ||
---|---|---|
2,5 | dl | maitoa |
0,5 | dl | sokeria |
1 | keltuainen | |
2 | rkl | Maizenaa |
30 | g | voita tai margariinia |
2 | tl | vaniljasokeria |
Lisäksi täytteeseen | ||
3 | dl | vispikermaa |
200 | g | suomalaisia pakastepuolukoita |
Kuorrutus | ||
1 | dl | tomusokeria |
3 | tl | sitruunamehua |
(pinkkiä elintarvikeväriä) |
Valmistusohjeet
1. Paista viotaikinalevyt sellaisenaan leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes levyt ovat lehteviä ja vaaleanruskeita. Jäähdytä.
2. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kiisseliä varten maito, sokeri, keltuainen ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä minuutti ja nosta kattila liedeltä.
3. Sekoita joukkoon rasva ja vaniljasokeri. tai vaniljatangon raavittu sisusta. Jäädytä kiisseli.
4. Vaahdota vispikerma ja sekoita se jäähtyneen vaniljakastikkeen joukkoon.
5. Sekoita kuorrutuksen aineet. Käytä varovasti elintarvikeväriä, jotta saat hempeän lopputuloksen.
6. Leikkaa taikinapohjat halki ja kolmeen palaan. Kokoa paloista, kerma-vaniljakastikeseoksesta sekä puolukoista leivokset. Aseta päällimmäiseksi pala paistettua voitaikinaa ja sipaise sille kuorrutetta. Viimeistele annokset lisäpuolukoilla.
7. Sekoita kuorrutuksen aineet. Käytä varovasti elintarvikeväriä, jotta saat hempeän lopputuloksen.