Resepti
Nieriäpihvit ja Caesar-salaatti
Arvio: 5 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
600 | g | nieriää kokonaisena tai fileenä |
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
Salaattiin | ||
---|---|---|
2 | kpl | roomansalaattiruukkua |
2 | dl | vaaleita leipäkuutioita |
1 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
50 | g | parmesanjuustoa lastuina |
Kastike | ||
4 | kpl | anjovisfileetä |
3 | rkl | sitruunamehua |
1,5 | rkl | Dijon-sinappia |
2 | tl | worcestershirekastiketta |
2 | valkosipulinkynttä | |
1 | dl | oliiviöljyä |
Valmistusohjeet
1. Huuhtele salaatinlehdet ja revi ne tarjoilukulhoon. Paahda leipäkuutiot paistinpannulla kasviöljyssä rapeiksi. Soseuta anjovisfileet kulhon pohjalla haarukalla. Lisää muut kastikkeen ainekset ja sekoita. Nostele salaattikastike salaatinlehtien joukkoon, annostele lautasille ja jaa päälle leipäkrutongit sekä parmesanjuustolastut.
2. Leikkaa nieriästä poikittain noin 2 cm paksuisia viipaleita (kokonainen, perattu nieriä) tai annospaloja (filee) ja paista ne parilalla tai paistinpannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta nieriäpihvit salaattiannoksiin ja tarjoa heti.
3. Vinkki! Helpoimmin ja ehkäpä edullisimmin pääset käyttämällä valmista Caesar-salaattisettiä, mutta lisää annoksiin hiukan reilumpia juustolastuja.