Resepti
Palsternakkakeitto
Lämmin keitto sopii alkupalaksi ja lämmittäväksi ateriaksi hyvän leivän kanssa tarjottuna.
Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
4 | valkosipulinkynttä | |
4 | palsternakkaa | |
1 | dl | Apetit Kotimainen Sipulikuutioita |
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
rosmariinia | ||
2 | tl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
1 | tlk | valkoisia papuja tomaattiliemessä (à 420 g) |
5 | dl | kauramaitoa |
1 | tl | suolaa |
mustapippuria | ||
vettä | ||
Tarjoiluun: | ||
---|---|---|
kurpitsansiemeniä | ||
oliiviöljyä |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori valkosipulinkynnet kulhoon. Kuori palsternakat ja paloittele ne kulhoon. Lisää joukkoon sipulikuutiot, kasviöljy ja rosmariini. Jaa seos uunivuokaan ja paahda uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes palsternakat ovat kypsiä.
3. Siirrä paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää inkivääri ja pavut liemineen. Soseuta keitto tehosekoittajalla.
4. Lisää kauramaito ja kuumenna seos höyryäväksi. Tarkasta maku ja lisää halutessasi vettä tai mausteita.
5. Tarjoile kurpitsansiementen ja oliiviöljyn kera.
7. Vinkki! Käytä halutessasi keittoon kookosmaitoa.