Resepti

Palsternakkakeitto

Lämmin keitto sopii alkupalaksi ja lämmittäväksi ateriaksi hyvän leivän kanssa tarjottuna.

Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton Vegaaninen
Palsternakkakeitto

Ainekset

4valkosipulinkynttä
4palsternakkaa
1dlApetit Kotimainen Sipulikuutioita
2rklApetit-rypsiöljyä
rosmariinia
2tltuoretta inkivääriä raastettuna
1tlkvalkoisia papuja tomaattiliemessä (à 420 g)
5dlkauramaitoa
1tlsuolaa
mustapippuria
vettä
Tarjoiluun:
kurpitsansiemeniä
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori valkosipulinkynnet kulhoon. Kuori palsternakat ja paloittele ne kulhoon. Lisää joukkoon sipulikuutiot, kasviöljy ja rosmariini. Jaa seos uunivuokaan ja paahda uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes palsternakat ovat kypsiä.

3. Siirrä paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää inkivääri ja pavut liemineen. Soseuta keitto tehosekoittajalla.

4. Lisää kauramaito ja kuumenna seos höyryäväksi. Tarkasta maku ja lisää halutessasi vettä tai mausteita.

5. Tarjoile kurpitsansiementen ja oliiviöljyn kera.

7. Vinkki! Käytä halutessasi keittoon kookosmaitoa.