Resepti

Peruna-munakoisovuoka

Arvio: 4.3 / 5

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon Gluteeniton
Peruna-munakoisovuoka

Ainekset

1kplMunakoisoa
1tlSuolaa
1rklApetit Rypsiöljyä
2pssApetit Yrttiset Perunasiivuja
1kplKynsi murskattua valkosipulia
500gChilillä maustettua paseerattua tomaattia
2dlRuokakermaa
130gMustaleima Emmental raastetta

Valmistusohjeet

1. Pese munakoiso ja viipaloi noin 1 cm paksuisia viipaleita.

2. Suolaa munakoisoviipaleet ja ”itketä” noin 15 minuuttia.

3. Kuivaa viipaleet ja paista öljyssä molemmin puolin.

4. Kaada voideltuun uunivuokaan yksi pussi perunasiivuja.

5. Lisää munakoisoviipaleet ja yksi kynsi murskattua valkosipulia.

6. Kaada päälle paseerattua tomaattia.

7. Lisää toinen pussi perunasiivuja.

8. Kuumenna kattilassa ruokakerma ja lisää juustoraaste. Kuumenna niin, että juustoraaste sulaa kerman joukkoon.

9. Kaada kerma-juustoseos vuokaan.

10. Paista kiertoilmauunissa 225 asteessa noin 50 minuuttia. Laita kansi päälle paiston loppu vaiheessa, jotta pinta ei pala.