Resepti
Peruna-munakoisovuoka
Arvio: 4.3 / 5
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4
Ainekset
1 | kpl | Munakoisoa |
1 | tl | Suolaa |
1 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
2 | pss | Apetit Yrttiset Perunasiivuja |
1 | kpl | Kynsi murskattua valkosipulia |
500 | g | Chilillä maustettua paseerattua tomaattia |
2 | dl | Ruokakermaa |
130 | g | Mustaleima Emmental raastetta |
Valmistusohjeet
1. Pese munakoiso ja viipaloi noin 1 cm paksuisia viipaleita.
2. Suolaa munakoisoviipaleet ja ”itketä” noin 15 minuuttia.
3. Kuivaa viipaleet ja paista öljyssä molemmin puolin.
4. Kaada voideltuun uunivuokaan yksi pussi perunasiivuja.
5. Lisää munakoisoviipaleet ja yksi kynsi murskattua valkosipulia.
6. Kaada päälle paseerattua tomaattia.
7. Lisää toinen pussi perunasiivuja.
8. Kuumenna kattilassa ruokakerma ja lisää juustoraaste. Kuumenna niin, että juustoraaste sulaa kerman joukkoon.
9. Kaada kerma-juustoseos vuokaan.
10. Paista kiertoilmauunissa 225 asteessa noin 50 minuuttia. Laita kansi päälle paiston loppu vaiheessa, jotta pinta ei pala.