Resepti

Peruna-munakoisovuoka

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4

Peruna-munakoisovuoka

Ainekset

0,5kplMunakoisoa
0,5tlSuolaa
0,5rklApetit Rypsiöljyä
1pssApetit Yrttiset Perunasiivuja
0,5kplKynsi murskattua valkosipulia
250gChilillä maustettua paseerattua tomaattia
1dlRuokakermaa
65gMustaleima Emmental raastetta

Valmistusohjeet

1. Pese munakoiso ja viipaloi noin 1 cm paksuisia viipaleita.

2. Suolaa munakoisoviipaleet ja ”itketä” noin 15 minuuttia.

3. Kuivaa viipaleet ja paista öljyssä molemmin puolin.

4. Kaada voideltuun uunivuokaan yksi pussi perunasiivuja.

5. Lisää munakoisoviipaleet ja yksi kynsi murskattua valkosipulia.

6. Kaada päälle paseerattua tomaattia.

7. Lisää yksi pussi perunasiivuja.

8. Kuumenna kattilassa ruokakerma ja lisää juustoraaste. Kuumenna niin, että juustoraaste sulaa kerman joukkoon.

9. Kaada kerma-juustoseos vuokaan.

10. Paista kiertoilmauunissa 225 asteessa noin 50 minuuttia.

11. Laita kansi päälle paiston loppu vaiheessa, jotta pinta ei pala.