Resepti

Perunalasagne

Perunalasagneen sopivat siivuista kummat tahansa, mutta yrttisten perunasiivujen kumina ja timjami sopivat lasagnen makumaailmaan täydellisesti.

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 6-8

Gluteeniton
Perunalasagne

Ainekset

Tomaattikastike
1kplsipuli
5kplvalkosipulinkynttä
1kplpunainen paprika
2rklApetit Rypsiöljyä
1rklpunaviinietikkaa
2tlsokeria
2tlkuivattua oreganoa
1tlchilirouhetta
2prksäilyketomaatteja (kokonaisia tai murskaa) á 400 g
suolaa
mustapippuria
Kokoaminen
1kplkesäkurpitsa
1rsricottaa (250 g)
1pssApetit Kasvisjauhispyöryköitä (à 240g)
1pssApetit Kotimainen perunasiivuja yrttiset (à 500g)
1kplpallo mozzarellaa
50gparmesaania raastettuna
tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet

1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko paprika paloiksi.

2. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja paprika, jatka kuullottamista pari minuuttia.

3. Lisää punaviinietikka, sokeri, oregano ja chilirouhe, sekoita. Lisää säilyketomaatit kasariin ja kuumenna. Anna muhia 15-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Leikkaa kesäkurpitsa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa.

5. Mausta ricotta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

6. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä ja ala kasaamaan lasagnea. Laita pohjalle tomaattikastiketta, kastikkeen päälle perunasiivuja, sitten kesäkurpitsasiivuja, sitten tomaattikastiketta, halkaistuja kasvisjauhispyöryköitä, ricottaa nokareina ja hieman parmesaania. Sitten taas perunoita, kesäkurpitsoita, tomaattikastiketta, kasvisjauhispyöryköitä, ricottaa ja parmesaania. Jatka, kunnes ainekset loppuvat. Päällimmäiseksi jätä hieman tomaattikastiketta ja parmesaania. Revi päälle mozzarella.

7. Paista perunalasagnea 200 asteessa 40 minuuttia. Nosta lämpötila 225 asteeseen ja paista vielä 10 minuuttia, jotta pinta ruskistuu. Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

8. Viimeistele tuoreella basilikalla.