Resepti

Pippuripihvi ja valkosipulikermaperunat

Perinteistä herkkua: pippuripihvi ja valkosipuliset kermaperunat.

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Pippuripihvi ja valkosipulikermaperunat

Ainekset

2pssApetit Uunivalmis Valkosipulikermaperunaa
2rklNeito rypsiöljyä™
4sisäfileepihviä
(Dijon-sinappia)
mustapippuria
Kastike:
1dldemi-glace kastikepohjaa
0,5dlkermaa
(tilkka konjakkia)

Valmistusohjeet

1. Kaada jäiset kermaperunat uunivuokaan (ø n. 20 cm). Kypsennä 225 °C:ssa 50-60 min. Perunat valmistuvat nopeammin, jos kuumennat niitä ensin mikrossa. Kaada jäiset perunat uunin- ja mikronkestävään vuokaan (Ø n. 20 cm) ja kuumenna mikrossa täydellä teholla n. 15 min. Sekoita ja siirrä perunat uuniin. Jatka kypsentämistä uunissa 225 °C:ssa n. 30 min.

3. Kuumenna kasviöljy pannulla. Paista pihveihin nopeasti hyvä paistopinta. Sipaise pihveille halutessasi sinappia. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista haluttuun kypsyysasteeseen tai lisää halutessasi pannulle kastikepohja ja kerma ja hauduta pihvit siinä. Pihvin kypsyysaste on medium, kun neste nousee lihan pintaan. Tarjoa valkosipulikermaperunoiden kera.

4. Kaikki eivät halua pihviä, joten varaa paistettavaksi myös annospaloiksi leikattua lohta. Mausta yhtä lailla sinapilla ja mustapippurilla.

6. Vinkki! Voit käyttää mustapippurin sijaan rouhittua viher-, musta- ja rosepippuriseosta ja viimeistellä kastikkeen lopuksi konjakilla.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!