Resepti
Purjo-lohipiiras
Arvio: 2.6 / 5
Kivan näköinen ja hyvän makuinen käärö nostaa iltapalapöytään paistettujen Tuoresten kanssa.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
400 | g | suolaista piirakkataikinaa |
Täyte | ||
---|---|---|
300 | g | purjosipulia renkaina |
1 | rkl | NEITO™ -rypsiöljyä |
400 | g | savulohta |
1 | muna | |
2 | dl | mozzarella-juustoraastetta |
1 | tl | paprikajauhetta |
Voiteluun | ||
1 | muna | |
Tarjoiluun | ||
1 | rkl | NEITO™ -rypsiöljyä |
2 | rs | Apetit Tuoreksia |
Valmistusohjeet
1. Hauduta purjosipulirenkaita kasviöljyssä 2 minuuttia. Leikkaa lohifilee terävällä veitsellä kuutioiksi. Sekoita muna, juustoraaste ja paprikajauhe purjosipulirenkaiden joukkoon. Lisää lohikuutiot ja sekoita varovasti tasaiseksi.
3. Kauli piirakkataikina 20 x 40 cm:n levyksi. Levitä täyte puolen taikinalevyn päälle ja nosta toinen puoli kanneksi. Ummista reunat hyvin ja muotoile suorakaiteeksi. Voitele munalla.
5. Paista 200 asteen uuninlämmössä 30 minuuttia. Jäähdytä ennen viipaloimista jonkin aikaa. Tarjoa kasviöljyssä paistettujen Tuoresten kanssa.