Resepti
Ramenkeitto Sadonkorjuukasviksilla
Arvio: 4 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
2 | kananmunaa | |
225 | g | nuudeleita |
1,25 | l | vahvaa kasvislientä |
4 | soijaa | |
1 | rs | Apetit Tuorekset Sadonkorjuukasvikset (á 140 g) |
200 | g | sieniä (esim. herkkusieniä, siitakesieniä tai suppilovahveroita) |
inkivääripala (~ 3 cm) | ||
0,5 | sipuli | |
2 | valkosipulinkynttä | |
paahdettua seesamöljyä | ||
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
seesaminsiemeniä | ||
1 | punainen chili | |
1 | lime | |
1 | korianteriruukku |
Valmistusohjeet
1. Keitä kananmunia 7 minuuttia.
2. Kuori sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Suikaloi sipulit, sienet ja inkivääri.
3. Kiehauta liemi kattilassa ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, inkivääri ja puolet sienistä. Anna kiehua hiljalleen 5–8 minuuttia ja lisää Sadonkorjukasvikset, soijakastike ja nuudelit. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Mausta liemi seesamöljyllä ja limen mehulla.
4. Asettele loput sienistä neljään kulhoon. Nosta kattilasta pihdeillä nuudelit ja kasvikset ja jaa kulhoihin. Kaada kuumaa lientä päälle. Kuori ja puolita kananmunat ja lisää kananmunanpuolikas jokaiseen kulhoon. Leikkaa chili renkaiksi. Koristele silputulla korianterilla ja chilillä.