Resepti

Ramenkeitto Sadonkorjuukasviksilla

Arvio: 4 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton
Ramenkeitto Sadonkorjuukasviksilla

Ainekset

2kananmunaa
225gnuudeleita
1,25lvahvaa kasvislientä
4soijaa
1rsApetit Tuorekset Sadonkorjuukasvikset (á 140 g)
200gsieniä (esim. herkkusieniä, siitakesieniä tai suppilovahveroita)
inkivääripala (~ 3 cm)
0,5sipuli
2valkosipulinkynttä
paahdettua seesamöljyä
Tarjoiluun
seesaminsiemeniä
1punainen chili
1lime
1korianteriruukku

Valmistusohjeet

1. Keitä kananmunia 7 minuuttia.

2. Kuori sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Suikaloi sipulit, sienet ja inkivääri.

3. Kiehauta liemi kattilassa ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli, inkivääri ja puolet sienistä. Anna kiehua hiljalleen 5–8 minuuttia ja lisää Sadonkorjukasvikset, soijakastike ja nuudelit. Anna kiehua vielä noin 5 minuuttia. Mausta liemi seesamöljyllä ja limen mehulla.

4. Asettele loput sienistä neljään kulhoon. Nosta kattilasta pihdeillä nuudelit ja kasvikset ja jaa kulhoihin. Kaada kuumaa lientä päälle. Kuori ja puolita kananmunat ja lisää kananmunanpuolikas jokaiseen kulhoon. Leikkaa chili renkaiksi. Koristele silputulla korianterilla ja chilillä.