Resepti

Rings-burgeri hernehummuksella

Arvio: 5 / 5

Tässä tulee hernehummuksella, porkkanapihvillä, tulisella sriracha-jogurtilla, portobellolla ja Bataatti-kikherne Ringseilla täytetty maailman helpoin kasvisburgeri!

Valmistusaika: Alle 30 min.

Rings-burgeri hernehummuksella

Ainekset

2kplsämpylöitä
2kplApetit Porkkanapihvi 240 g
1pktApetit Bataatti-kikherne Rings
1kplportobello-sieni
vihreää salaattia
juustoa
Hernehummus
1pssApetit Kotimainen Herne
1rklmaapähkinöitä
2rklsitruunamehua
1rklApetit Rypsiöljy 500 ml
ripaus suolaa
Sriracha-jogurtti
1dlturkkilaista jogurttia
1rklsrirachaa

Valmistusohjeet

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita Ringsit ja porkkanapihvit leivinpaperilla päällystetyllä pellillä uuniin. Ringsit valmistuvat 8 minuutissa, porkkanapihvit 15 minuutissa.

2. Valmista hernehummus. Sulata herneet ja aja sileäksi tehosekoittimessa pähkinöiden, sitruunamehun, öljyn ja suolan kanssa.

3. Valmista sitten sriracha-jogurtti sekoittamalla sriracha jogurtin sekaan. Voit lisätä srirachan määrää oman makusi mukaan.

4. Halkaise portobello kiekoiksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sieni pehmenee hieman.

5. Kokoa burgerit. Halkaise sämpylä ja laita toiselle puolelle hernehummusta ja toiselle sriracha-jogurttia. Nosta hernehummuksen päälle porkkanapihvi, sitten juusto, portobello, salaattia, 2-3 kpl Ringseja ja peitä kannella. Tarjoile heti.

6. Vinkki! Valmista hernehummusta ja sriracha-jogurttia tuplasatsit ja tarjoile loput Ringsit dippailtavaksi. Voit valmistaa vaikka toisen pussin Ringseja, kokeile esimerkiksi Porkkana Ringseja tai Kasvisjauhis Ringseja.