Resepti
Rings-platter karamellisoitu sipuli -dipin ja bataattihummuksen kanssa
Valmistusaika:
Annosmäärä: 4-6

Ainekset
1 | pss | Apetit Porkkana rings |
1 | pss | Apetit Bataatti-kikherne rings |
1 | pss | Apetit Kasvisjauhisrings |
Karamellisoitu sipuli -dippi | ||
---|---|---|
3 | kpl | sipulia |
1 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
1 | tl | suolaa |
2 | tl | fariinisokeria |
100 | g | ranskankermaa |
100 | g | maustamatonta tuorejuustoa |
2 | rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
Bataattihummus | ||
250 | g | bataattia |
2 | rkl | Apetit Rypsiöljyä |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
1 | prk | kikherneitä |
1 | kpl | pullea valkosipulinkynsi |
1 | kpl | sitruunan mehu |
3 | rkl | tahinia |
0,5 | tl | suolaa |
vettä | ||
chilihiutaleita |
Valmistusohjeet
1. Valmista ensin dippikastikkeet. Karamellisoitu sipuli -dippi: Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä ja lisää sipulit, suola ja fariinisokeri. Kuullota sipuleita välillä sekoitellen noin puolen tunnin ajan, kunnes ne muuttuvat kauniin karamellisoiduiksi. Laske lämpöä, jos sipulit meinaavat palaa. Anna jäähtyä. Sekoita ranskankerma ja tuorejuusto keskenään. Sekoita joukkoon karamellisoidut sipulit ja hienonnettu ruohosipuli.
2. Bataattihummus: Kuori ja kuutioi bataatti. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja sekoita joukkoon 1 rkl öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda bataatteja 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä. Siirrä bataatit tehosekoittimeen. Valuta kikherneet ja lisää ne bataattien joukkoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se, sitruunanmehu, tahini ja suola tehosekoittimeen. Surauttele mahdollisimman sileäksi hummukseksi, lisää vettä sen verran, että saat sopivan koostumuksen. Hummus ei saa olla liian jäykkää. Lusikoi hummus tarjoilukulhoon ja viimeistele chilihiutaleilla.
3. Kypsennä Ringsit pakkausten ohjeiden mukaan ja tarjoile karamellisoitu sipuli -dipin ja bataattihummuksen kanssa.