Resepti
Ruccola-tomaattipizza
Arvio: 3.7 / 5
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
Pohja | ||
---|---|---|
2 | dl | vettä |
25 | g | hiivaa |
2 | rkl | Neito-rypsiöljyä |
1 | tl | suolaa |
4 | dl | täysjyvävehnäjauhoja |
Päälle | ||
1 | tlk | tomaattipyreetä |
140 | g | tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia |
2 | tl | pizzamaustetta tai tuoretta oreganoa |
chilimaustetta | ||
2 | kpl | valkosipulinkynttä silputtuna |
3 | dl | juustoraastetta |
1 | kpl | sipuli |
0,5 | kpl | paprikaa |
100 | g | salamiviipaleita |
70 | g | vuohenjuustoa viipaleina |
Tarjoiluun | ||
reilu nippu ruccolaa | ||
0,5 | l | kirsikkatomaatteja halkaistuina |
mustapippuria | ||
Neito rypsiöljy voin maku |
Valmistusohjeet
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, rypsiöljy ja suola.
2. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota 15 minuuttia.
3. Sekoita keskenään tomaattipyree ja - murska sekä mausteet ja valkosipulisilppu.
4. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
5. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä uunipelleille pizzapohjat.
6. Sivele päälle tomaattiseosta niin, että reunat jäävät puhtaiksi.
7. Jaa päälle juustoraaste.
8. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi pizzoille. Suikaloi päälle paprikaa.
9. Jaa päälle salami ja vuohenjuusto.
10. Paista yksi pizza kerrallaan 250-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt rapeaksi, tai molemmat pizzat samanaikaisesti kiertoilmatoiminnolla hiukan alemmassa lämpötilassa.
11. Sipaise kuumien, kypsien pizzojen reunat Neito voinmakuisella rypsiöljyllä.
12. Jaa päälle ruccola ja tomaatit. Mausta mustapippurilla ja tarjoa heti.