Resepti

Ruccola-tomaattipizza

Arvio: 3.7 / 5

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 4 annosta

Ruccola-tomaattipizza

Ainekset

Pohja
2dlvettä
25ghiivaa
2rklNeito-rypsiöljyä
1tlsuolaa
4dltäysjyvävehnäjauhoja
Päälle
1tlktomaattipyreetä
140gtomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
2tlpizzamaustetta tai tuoretta oreganoa
chilimaustetta
2kplvalkosipulinkynttä silputtuna
3dljuustoraastetta
1kplsipuli
0,5kplpaprikaa
100gsalamiviipaleita
70gvuohenjuustoa viipaleina
Tarjoiluun
reilu nippu ruccolaa
0,5lkirsikkatomaatteja halkaistuina
mustapippuria
Neito rypsiöljy voin maku

Valmistusohjeet

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, rypsiöljy ja suola.

2. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna taikinan kohota 15 minuuttia.

3. Sekoita keskenään tomaattipyree ja - murska sekä mausteet ja valkosipulisilppu.

4. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.

5. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli niistä uunipelleille pizzapohjat.

6. Sivele päälle tomaattiseosta niin, että reunat jäävät puhtaiksi.

7. Jaa päälle juustoraaste.

8. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi pizzoille. Suikaloi päälle paprikaa.

9. Jaa päälle salami ja vuohenjuusto.

10. Paista yksi pizza kerrallaan 250-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt rapeaksi, tai molemmat pizzat samanaikaisesti kiertoilmatoiminnolla hiukan alemmassa lämpötilassa.

11. Sipaise kuumien, kypsien pizzojen reunat Neito voinmakuisella rypsiöljyllä.

12. Jaa päälle ruccola ja tomaatit. Mausta mustapippurilla ja tarjoa heti.