Resepti

Ruispaneroidut ahvenfileet

Arvio: 3.5 / 5

Ahven, ruis ja sinihomejuustoperunat – tästä ei suomalainen maku parane!

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4 annosta

Ruispaneroidut ahvenfileet

Ainekset

10hapankorppua
1,25tlsuolaa
0,5tlrouhittua mustapippuria
2kananmunaa
600gahvenfileitä
Paistamiseen
50gvoita tai margariinia
Kastike
1prkkevytranskankermaa tai ruokajogurttia (200 g)
0,5dltuoretta tilliä silppuna
2rklsinappia
1rklsitruunamehua
1tlsiirappia
0,25tlsuolaa
Tarjoiluun
1pssApetit Uunivalmiita Sinihomejuustoperunoita (á 750 g)

Valmistusohjeet

1. Rouhi hapankorput. Kaada rouhe lautaselle ja sekoita joukkoon mausteet. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vispaa rakenne rikki. Kuumenna reilu nokare rasvaa pannussa. Kastele kalafileet kananmunassa ja pyöräytä ne hapankorppu-mausteseoksessa. Paista rapeiksi ja ruskeiksi molemmilta puolilta.

3. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa kastike kalafileiden ja pakkauksen ohjeen mukaan kypsennettyjen sinihomejuustoperunoiden kanssa.

5. Vinkki! Oikaise ruuanvalmistuksessa tai jatka tarvittaessa omaa saalista käyttövalmiilla kalapihveillä!