Resepti
Ruisporkkanasämpylät
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 20 sämpylää
Ainekset
1 | dl | Neito-rypsiöljyä |
0,5 | l | vettä |
2 | tl | suolaa |
2 | rkl | siirappia |
4 | dl | karkeaa ruisjauhoa |
10 | dl | vehnäjauhoa |
2 | dl | porkkanaraastetta |
50 | g | hiivaa |
Valmistusohjeet
1. Sekoita vesi, hiiva, siirappi, öljy, ruisjauho ja vehnäjauho yhteen ja vaivaa tasaiseksi, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
2. Vaivauksen puolivälissä lisää suola ja porkkanaraaste. Lisää tarvittaessa jauhoja.
3. Anna taikinan levätä noin 15-20 minuuttia.
4. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile pötköksi, leikkaa pötkö samankokoisiin paloihin ja muotoile sämpylöiksi.
5. Voitele sämpylät kevyesti vedellä ja sirottele päälle ruisjauhoja.
6. Halutessasi pistele haarukalla. Kohota lämpimässä noin 30 min.
7. Paista 210 °C:ssa 10-12 minuuttia.