Resepti

Ruusukaali coleslaw

Arvio: 5 / 5

Maukas äyriäis-coleslaw sinappi-hunajakastikkeella.

Valmistusaika: Alle 30 min.

Annosmäärä: 6 annosta

Vähälaktoosinen Gluteeniton
Ruusukaali coleslaw

Ainekset

1rasia ruusukaalia
1rsisoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g)
1dlkuorittuja manteleita
1dlkuivattuja karpaloita pilkottuna
1dlparmesanjuustoa raastettuna
0,75dlNeito Rypsiöljyä™
2tlomenaviinietikkaa
1tlhunajaa
1tlDijon-sinappia
1valkosipulinkynsi silputtuna
0,25tlmerisuolaa myllystä

Valmistusohjeet

1. Poista ruusukaaleista päällimmäiset, tummat lehdet ja leikkaa kova kantaosa. Suikaloi ruusukaali monitoimikoneessa viipalointiterällä. Siirrä seos leikkuulaudalle ja viimeistele suikalointi suurella veitsellä. Siirrä suikaleet kulhoon.

2. Paahda mantelit kullanruskeiksi keskilämmöllä paistinpannulla ilman rasvaa.

3. Mittaa pieneen kulhoon kastikkeen rypsiöljy, viinietikka, hunaja, sinappi ja valkosipuli. Vispaa, kunnes seos on sileää ja tanakkaa. Sekoita kastike huolella ruusukaalisuikaleisiin. Lisää joukkoon valutetut äyriäiset sekä mantelit, karpalot ja parmesanraaste. Tarjoa hyvän leivän kera.

4. Vinkki! Voit tehdä salaatin jo edellisenä päivänä. Lisää kuitenkin äyriäiset vasta tarjoilupäivänä.