Resepti
Ruusukaali coleslaw
Arvio: 5 / 5
Maukas äyriäis-coleslaw sinappi-hunajakastikkeella.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
1 | rasia ruusukaalia | |
1 | rs | isoja katkarapuja liemessä (à 170/400 g) |
1 | dl | kuorittuja manteleita |
1 | dl | kuivattuja karpaloita pilkottuna |
1 | dl | parmesanjuustoa raastettuna |
0,75 | dl | Neito Rypsiöljyä™ |
2 | tl | omenaviinietikkaa |
1 | tl | hunajaa |
1 | tl | Dijon-sinappia |
1 | valkosipulinkynsi silputtuna | |
0,25 | tl | merisuolaa myllystä |
Valmistusohjeet
1. Poista ruusukaaleista päällimmäiset, tummat lehdet ja leikkaa kova kantaosa. Suikaloi ruusukaali monitoimikoneessa viipalointiterällä. Siirrä seos leikkuulaudalle ja viimeistele suikalointi suurella veitsellä. Siirrä suikaleet kulhoon.
2. Paahda mantelit kullanruskeiksi keskilämmöllä paistinpannulla ilman rasvaa.
3. Mittaa pieneen kulhoon kastikkeen rypsiöljy, viinietikka, hunaja, sinappi ja valkosipuli. Vispaa, kunnes seos on sileää ja tanakkaa. Sekoita kastike huolella ruusukaalisuikaleisiin. Lisää joukkoon valutetut äyriäiset sekä mantelit, karpalot ja parmesanraaste. Tarjoa hyvän leivän kera.
4. Vinkki! Voit tehdä salaatin jo edellisenä päivänä. Lisää kuitenkin äyriäiset vasta tarjoilupäivänä.