Resepti
Satokausikalenterin hernehummus
Arvio: 4 / 5
Kotimaisesta herneestä valmistettu hummus on todellista lähiruokaa. Hernehummus on mainiota naposteltavaa ruissipsien tai juurestikkujen kanssa, se maistuu ihanalta leivän päälle levitettynä ja se toimii myös pastan kanssa tarjoiltuna tai salaattiin sekoitettuna.
Valmistusaika: Alle 15 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
1 | pss | Apetit Kotimainen Hernettä (a 200 g) |
1 | valkosipulinkynsi | |
0,5 | dl | persiljaa hienonnettuna |
2 | rkl | tahinia |
0,5 | sitruunan mehu | |
1 | tl | suolaa |
2 | rkl | oliiviöljyä |
0,5 | dl | auringonkukansiemeniä |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
ruissipsejä |
Valmistusohjeet
1. Sulata herneet. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se veitsellä. Hienonna myös persilja.
2. Mittaa kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimeen (säästä muutama herne ja vähän auringonkukansiemeniä koristeeksi) ja surauttele sileähköksi hummukseksi. Voit lisätä hieman vettä, jos hummus on makuusi liian paksua. Tarkista maku.
3. Lusikoi hernehummus tarjoiluvadille ja koristele lorauksella oliiviöljyä sekä muutamalla herneellä ja auringonkukansiemenillä. Tarjoile ruissipsien kanssa.