Resepti
Sinappisilakat
Arvio: 4.6 / 5
Itse tehdyistä sinappisilakoista loihdit naposteltavaa niin juhlapöytään kuin välipalaleivän päällekin.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 hengelle

Ainekset
400 | g | silakkafileitä |
1,5 | dl | etikkaa |
1 | dl | vettä |
1,5 | rkl | suolaa |
Sinappikastike | ||
---|---|---|
0,5 | dl | Neito Rypsiöljyä™ |
0,5 | dl | sinappia (dijon) |
0,5 | tl | rouhittuja valkopippureita |
3 | rkl | sokeria |
1 | dl | tillisilppua |
Valmistusohjeet
1. Poista nahka silakkafileistä repäisemällä. Sekoita etikka, vesi ja suola isossa kulhossa. Kun suola on kunnolla liuennut lisää silakkafileet kulhoon. Sekoita, peitä astia kelmulla ja pane 2–3 tunniksi jääkaappiin.
3. Sekoita kastikkeen aineet hyvin. Valuta silakkafileet huolellisesti ja pane ne tillisilpun ja kastikkeen kanssa kerroksittain astiaan. Peitä ja anna maustua 1–2 vuorokautta. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele tillillä.
5. Vinkki: Jos käytät makeutettua sinappia, vähennä sokerin määrä puoleen.