Resepti
Suutarinlohi
Arvio: 3.9 / 5
Suutarinlohi on näyttävä juhlaruoka mutta myös arkiherkku.
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
400 | g | Silakkafileitä |
0,75 | rkl | karkeaa suolaa |
1 | sipuli tai punasipuli | |
1 | laakerinlehti | |
10 | maustepippuria | |
Liemi: | ||
---|---|---|
2 | dl | vettä |
1 | dl | etikkaa |
0,5 | dl | sokeria |
Valmistusohjeet
1. Ripottele suola silakkafileille ja anna fileiden olla yön yli jääkaapissa. Rullaa silakkafileet lasitölkkiin. Jaa päälle rouhitut pippurit ja hienonnettu sipuli. Sekoita liemen ainekset ja jatka sekoittelua, kunnes sokeri on sulanut. Lisää lientä tölkkiin, kunnes se peittää kalarullat. Anna tekeytyä kylmässä 1-2 vuorokautta. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai ruisleivällä.