Resepti
Täytetyt kesäkurpitsat
Arvio: 4.2 / 5
Kesäkurpitsaa herkullisella sipuli-tomaattitäytteellä.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
2 | kesäkurpitsaa | |
1 | rkl | Neito Rypsiöljyä™ |
1 | pss | Apetit Kotimainen -sipulikuutioita |
2 | dl | tomaattimurskaa |
0,5 | dl | ranskankermaa |
1 | valkosipulinkynsi murskattuna | |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | mustapippuria |
Päälle | ||
---|---|---|
1 | rkl | ruohosipulia |
1 | dl | juustoraastetta |
1 | rs | punaravunpyrstöjä |
Valmistusohjeet
1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa, koverra pois pehmeä keskusta ja kypsennä kesäkurpitsoja mikroaaltouunissa viitisen minuuttia.
2. Kuumenna kasviöljy paistinpannulla. Kuullota sipulikuutiot siinä kypsiksi. Lisää pannulle tomaattimurska, ranskankerma, valkosipuli ja mausteet. Älä kuumenna täytettä enää ettei se juoksetu. Täytä kesäkurpitsan puolikkaiden syvennykset sipuli-tomaattiseoksella. Jaa päälle punaravunpyrstöt. Silppua päälle ruohosipulia ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat täytteineen ovat kuumentuneet ja juusto saanut kauniin värin.