Resepti
Tomaattinen ohra-perunavuoka
Arvio: 3.8 / 5
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4

Ainekset
1 | sipuli tai ½ pss Apetit Kotimainen sipulikuutioita (á 200 g) | |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
1 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
2 | rkl | tomaattipyreetä |
500 | g | tomaattimurskaa |
5 | dl | kasvislientä |
1 | dl | ohrasuurimoita |
1 | pss | Apetit Herne-maissi-porkkanaa (à 200 g) |
1 | rkl | balsamiviinietikkaa |
suolaa | ||
mustapippuria | ||
1 | pss | Apetit Kotimainen Perunasiivut yrttisiä (à 500 g) |
2 | rkl | Apetit rypsiöljyä |
tuoretta persiljaa hienonnettuna |
Valmistusohjeet
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja tomaattipyre, kuullota vielä hetki. Lisää kasariin tomaattimurska, kasvisliemi ja ohrasuurimot. Anna kastikkeen kiehua kevyesti poreillen noin puoli tuntia, kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike menee liian paksuksi.
2. Mausta kastike balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
3. Siirrä kastike uunivuoan pohjalle ja levitä perunasiivut sen päälle. Lorauta perunoille 2 rkl rypsiöljyä.
4. Paista tomaattista ohra-perunavuokaa 180 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele valmiin vuoan pinnalle runsaasti hienonnettua tuoretta persiljaa.