Resepti

Tomaattinen ohra-perunavuoka

Arvio: 3.8 / 5

Valmistusaika: Yli 60 min.

Annosmäärä: 4

Laktoositon Maidoton Vegaaninen
Tomaattinen ohra-perunavuoka

Ainekset

1sipuli tai ½ pss Apetit Kotimainen sipulikuutioita (á 200 g)
3kplvalkosipulinkynttä
1rklApetit rypsiöljyä
2rkltomaattipyreetä
500gtomaattimurskaa
5dlkasvislientä
1dlohrasuurimoita
1pssApetit Herne-maissi-porkkanaa (à 200 g)
1rklbalsamiviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
1pssApetit Kotimainen Perunasiivut yrttisiä (à 500 g)
2rklApetit rypsiöljyä
tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja tomaattipyre, kuullota vielä hetki. Lisää kasariin tomaattimurska, kasvisliemi ja ohrasuurimot. Anna kastikkeen kiehua kevyesti poreillen noin puoli tuntia, kunnes ohrasuurimot ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä, jos kastike menee liian paksuksi.

2. Mausta kastike balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.

3. Siirrä kastike uunivuoan pohjalle ja levitä perunasiivut sen päälle. Lorauta perunoille 2 rkl rypsiöljyä.

4. Paista tomaattista ohra-perunavuokaa 180 asteessa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele valmiin vuoan pinnalle runsaasti hienonnettua tuoretta persiljaa.