Resepti
Uunijuuressalaatti ja Särkipullat
Arvio: 5 / 5
Paahdetut juurekset ja kalapullat on helppo mutta juhlava ateria.
Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
0,5 | kg | uunijuureksia |
2 | rkl | hunajaa |
3 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
1 | tl | suolaa |
0,5 | tl | mustapippuria |
1 | pss | Apetit Särkisen kalapyörykät |
1 | dl | mustia, kivettömiä kalamataoliiveja |
1 | prk | säilöttyä artisokkaa |
250 | g | kirsikkatomaatteja |
0,5 | ciapatta- tai maalaisleipä | |
1 | ruukku rucolaa | |
Kastike | ||
---|---|---|
aiolia | ||
tilliä |
Valmistusohjeet
1. Laita juurekset uunivuokaan. Sekoita joukkoon hunaja ja kasviöljy. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Paista juureksia 225-asteessa 10 minuuttia ja sekoita.
2. Lisää kalapyörykät, oliivit, artisokat ilman lientä, kokonaiset tomaatit ja leipä reiluina kuutioina. Jatka paistamista kunnes ainekset ovat lämpimiä ja saaneet hieman väriä. Revi salaatin päälle rucolaa. Tarjoa tillisilpulla maustetun aiolin kanssa.