Resepti
Uuniperunat ja graavilohitäyte
Arvio: 3.1 / 5
Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!
Valmistusaika: Yli 60 min.
Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
4 | uuniperunaa, esim Rosamundaa | |
150 | g | graavilohta |
1 | punasipuli | |
1 | sitruuna | |
1 | dl | smetanaa |
1 | rkl | tilliä silputtuna |
1 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
4 | herkkukurkkua | |
4 | salaatinlehteä |
Valmistusohjeet
1. Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.
2. Pilko graavilohi pieniksi paloiksi. Leikkaa punasipulista muutama rengas ja hienonna loppu punasipuli graavilohen joukkoon. Leikkaa sitruunasta lohkoja. Purista yhden lohkon mehu kala-sipuliseokseen. Silppua joukkoon tilli ja lisää smetana. Mausta mustapippurilla.Tarjoa lisäksi loput sitruunalohkot, herkkukurkkua viipaloituna sekä viinisuolaheinää tai salaattia.
3. Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle.