Resepti
Uuniperunat ja graavilohitäyte
Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!
Valmistusaika: yli 60 minuuttia
Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset
4 | uuniperunaa, esim Rosamundaa | |
150 | g | Apetit Perinteinen Graavilohta |
1 | punasipuli | |
1 | sitruuna | |
1 | dl | smetanaa |
1 | rkl | tilliä silputtuna |
1 | tl | mustapippuria |
Tarjoiluun | ||
---|---|---|
4 | herkkukurkkua | |
4 | salaatinlehteä |
Valmistusohjeet
1. Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.
2. Pilko graavilohi pieniksi paloiksi. Leikkaa punasipulista muutama rengas ja hienonna loppu punasipuli graavilohen joukkoon. Leikkaa sitruunasta lohkoja. Purista yhden lohkon mehu kala-sipuliseokseen. Silppua joukkoon tilli ja lisää smetana. Mausta mustapippurilla.Tarjoa lisäksi loput sitruunalohkot, herkkukurkkua viipaloituna sekä viinisuolaheinää tai salaattia.
3. Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle.