Resepti

Uuniperunat ja graavilohitäyte

Uuniperuna tekeytyy itsekseen uunissa. Nopealla kastikkeella täytettynä se on jopa arkiherkku!

Valmistusaika: yli 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Gluteeniton
Uuniperunat ja graavilohitäyte

Ainekset

4uuniperunaa, esim Rosamundaa
150gApetit Perinteinen Graavilohta
1punasipuli
1sitruuna
1dlsmetanaa
1rkltilliä silputtuna
1tlmustapippuria
Tarjoiluun
4herkkukurkkua
4salaatinlehteä

Valmistusohjeet

1. Kypsennä uuniperunat folioon käärittynä leivinuunin jälkilämmössä yön yli tai 200-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia.

2. Pilko graavilohi pieniksi paloiksi. Leikkaa punasipulista muutama rengas ja hienonna loppu punasipuli graavilohen joukkoon. Leikkaa sitruunasta lohkoja. Purista yhden lohkon mehu kala-sipuliseokseen. Silppua joukkoon tilli ja lisää smetana. Mausta mustapippurilla.Tarjoa lisäksi loput sitruunalohkot, herkkukurkkua viipaloituna sekä viinisuolaheinää tai salaattia.

3. Vinkki! Kesällä uuniperunan kypsennykseen käy grilli tai nuotio! Kääräise peruna folioon ja pidä grillin lämmössä tai hautaa nuotion alle.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!