Resepti
Vähemmän hävikkiä kasvissosekeitto
Arvio: 3 / 5
Ole luova, tyhjennä jääkaappia jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruoka-ainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 1-2
Ainekset
| 5 | dl | Vettä |
| 0,5 | pss | Apetit Kotimaisia Peruna&Uunijuureksia ( à 750 g) |
| 1 | dl | Ruokakermaa |
| 2 | tl | Suolaa |
| kuivattuja tai tuoreita yrttejä mitä löydät kaapista | ||
| Lisukkeeksi | ||
|---|---|---|
| leivän kannikoita kuutioituna ja paahdettuna | ||
| Apetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä | ||
Valmistusohjeet
1. Kiehauta vesi ja lisää noin puoli pussillista kasvissekoitusta joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia.
2. Soseuta keitto ja lisää ruokakerma. Kuumenna ja mausta.
3. Vinkki: Hyödynnä pussinpohjalle jääneet leivänkannikat. Revi tai leikkaa ne kuutioiksi ja paista öljyssä pannulla keiton lisukkeeksi. Tähän kelpaavat mainiosti jo hieman kuivuneetkin leivänpalat.
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti