Resepti

Vähemmän hävikkiä kasvissosekeitto

Arvio: 3.2 / 5

Ole luova, tyhjennä jääkaappia jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruoka-ainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.

Valmistusaika:

Annosmäärä: 1-2

Laktoositon Vähälaktoosinen Gluteeniton
Vähemmän hävikkiä kasvissosekeitto

Ainekset

5dlVettä
0,5pssApetit Kotimaisia Peruna&Uunijuureksia ( à 750 g)
1dlRuokakermaa
2tlSuolaa
kuivattuja tai tuoreita yrttejä mitä löydät kaapista
Lisukkeeksi
leivän kannikoita kuutioituna ja paahdettuna
Apetit Kotimainen Rypsi&rapsiöljyä

Valmistusohjeet

1. Kiehauta vesi ja lisää noin puoli pussillista kasvissekoitusta joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia.

2. Soseuta keitto ja lisää ruokakerma. Kuumenna ja mausta.

3. Vinkki: Hyödynnä pussinpohjalle jääneet leivänkannikat. Revi tai leikkaa ne kuutioiksi ja paista öljyssä pannulla keiton lisukkeeksi. Tähän kelpaavat mainiosti jo hieman kuivuneetkin leivänpalat.