Resepti
Vähemmän hävikkiä kasvissosekeitto
Arvio: 3.2 / 5
Ole luova, tyhjennä jääkaappia jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruoka-ainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 1-2
Ainekset
5 | dl | Vettä |
0,5 | pss | Apetit Kotimaisia Peruna&Uunijuureksia ( à 750 g) |
1 | dl | Ruokakermaa |
2 | tl | Suolaa |
kuivattuja tai tuoreita yrttejä mitä löydät kaapista | ||
Lisukkeeksi | ||
---|---|---|
leivän kannikoita kuutioituna ja paahdettuna | ||
Apetit Rypsiöljyä (à 500 ml) |
Valmistusohjeet
1. Kiehauta vesi ja lisää noin puoli pussillista kasvissekoitusta joukkoon. Keitä noin 15 minuuttia.
2. Soseuta keitto ja lisää ruokakerma. Kuumenna ja mausta.
3. Vinkki: Hyödynnä pussinpohjalle jääneet leivänkannikat. Revi tai leikkaa ne kuutioiksi ja paista öljyssä pannulla keiton lisukkeeksi. Tähän kelpaavat mainiosti jo hieman kuivuneetkin leivänpalat.