Resepti
Vähemmän hävikkiä- Luomu kasvis-pinaattikiusaus
Ole luova, tyhjennä jääkaappia jämistä ja vähennä hävikkiä! Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti julkaisee vuoden mittaan ruokahävikin vähentämiseen suunnattuja reseptejä, joissa ruoka-ainesten käyttö on tavanomaisia reseptejä vapaampaa ja soveltavampaa.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 1-2
Ainekset
1 | pss | Apetit Luomu Kasvissuikaleita |
Juureksia tai kasviksia | ||
noin puoli pussia Apetit Kotimaista Luomu Pinaattia | ||
2 | dl | Luomu Ruokakermaa |
1 | tl | Luomu Kasvisliemijauhetta |
Valmistusohjeet
1. Kaada jäiset kasvissuikaleet uunivuokaan, raasta jääkaappiin jääneet vihannekset ja lisää vuokaan.
2. Sekoita sulatetut pinaattipalat sekä kasvisliemijauhe ruokakerman joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Kaada pinaatti-kerma kasvissuikaleiden päälle ja sekoita.
4. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia.
5. Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen ruokailua.
6. Vinkki: Käytä pakastimeen jäänyt pinaatti jogurttikastikkeeseen seuraavana päivänä.