Resepti

Välimeren lihamureke ja paprika-oliivipaistos à la Tuorekset

Kun kotoinen lihamureke kaipaa vaihtelua, lisäile joukkoon italialaisia aineksia.

Valmistusaika: alle 60 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Välimeren lihamureke ja paprika-oliivipaistos à la Tuorekset

Ainekset

Mureke
1dlcouscousia tai korppujauhoja
2dlvettä kiehuvana
400gnaudanjauhelihaa
0,5dlaurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
1dlApetit Kotimainen Sipulikuutio
100gfeta- tai salaattijuustoa
10kploliiveja
2tlkuivattua basilikaa
0,5tlsuolaa
3rklpestoa
1dlparmesaanijuustoa raasteena
Paprika-oliivipaistos
2rklApetit- tai NEITO™ -rypsiöljyä
1rsApetit Korea wok (á 200 g)
2valkosipulinkynttä ohuina lastuina
kirsikkatomaatteja
1dloliiveja
0,5tlsuolaa
basilikaa hienonnettuna

Valmistusohjeet

1. Mittaa couscous tai korppujauhot kulhoon ja lisää vesi. Anna turvota noin viisi minuuttia. Lisää jauheliha, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulit ja sipuli. Leikkaa feta- tai salaattijuusto ja oliivit pieniksi paloiksi ja lisää murekemassaan. Mausta basilikalla ja suolalla. Sekoita seos tasaiseksi ja muotoile tasakokoiseksi tangoksi leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Sivele murekkeen pinnalle pestoa ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

3. Paista mureketta 200-asteessa uunissa tai 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 - 40 minuuttia. Valmista kasvispaistos lisäkkeeksi.

5. Tee seuraavaksi Paprika-oliivipaistos. Kuumenna kasviöljy pannulla ja lisää Tuorekset ja valkosipulilastut. Pyörittele kovalla lämmöllä pari minuuttia. Lisää oliivit ja kuumenna. Mausta suolalla ja reilulla määrällä basilikasilppua. Tarjoa murekkeen kanssa.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!