Resepti
Välimeren salaattipiirakka
Värikäs piirakka on raikas tarjottava! Ja helppo säilytyksen suhteen. Paista pohja ja täytä vasta juuri ennen tarjoilua. Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.
Valmistusaika:
Annosmäärä: 6 annosta
Ainekset
| Pohja | ||
|---|---|---|
| 2 | dl | vehnäjauhoja |
| 1 | dl | kaurayynejä |
| 0,5 | tl | suolaa |
| 1 | tl | leivinjauhetta |
| 0,5 | dl | Apetit-rypsiöljyä |
| 1 | dl | vettä |
| Täyte | ||
| 1 | pkt | laadukasta fetaa |
| 200 | g | turkkilaista jogurttia |
| mustapippuria | ||
| suolaa | ||
| Vuokaan | ||
| voita tai leivontamargariinia | ||
| Päälle | ||
| 7 | kirsikkatomaattia | |
| pala kurkkua pieninä kuutioina | ||
| 1 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
| 0,5 | punasipuli ohuina viipaleina | |
| 6 | oliivia viipaloituna | |
| tuoreita basilikan lehtiä | ||
Valmistusohjeet
1. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa. Voitele piirasvuoka. Painele taikina voideltuun piirakkapohjaan. Pistele pohja haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
3. Työstä fetapala pieniksi muruiksi. Sekoita jogurtti, noin 4/5 fetasta, kasviöljy sekä suola ja pippuri keskenään kulhossa. Levitä seos pohjalle.
4. Jaa kasvikset piiraspohjan päälle. Ripottele viimeiseksi päälle loput fetamurut sekä basilikanlehdet. Tarjoile heti!
Jaa
Facebook
LinkedIn
Sähköposti