Resepti
Valkosipulinen naanleipä
Arvio: 5 / 5
Valkosipulivoilla valeltu pehmeä naan on täydellinen pari keittojen ja patojen kylkeen. Kokeile esimerkiksi Apetit Tomaattisen linssikeiton kanssa! Resepti: Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas.
Valmistusaika: Alle 5 min.

Ainekset
8 | dl | puolikarkeita vehnäjauhoja |
1 | pss | kuivahiivaa |
2 | tl | suolaa |
0,5 | tl | ruokasoodaa |
1 | tl | leivinjauhetta |
2 | dl | turkkilaista jogurttia |
2,5 | dl | vettä |
Valkosipulivoi | ||
---|---|---|
75 | g | voita |
3 | kpl | valkosipulinkynttä |
2 | kpl | kevätsipulinvartta |
Lisäksi | ||
2 | pkt | Apetit Tomaattista linssikeittoa (à 370 g) |
Valmistusohjeet
1. 1. Sekoita kuivat aineet yleiskoneen kulhossa tai isossa leivontakulhossa, jos teet käsin. Lisää jogurtti ja lämmin vesi (+42 C) ja vaivaa taikinaksi. Taikina saattaa olla tahmeaa, joten kastele tarvittaessa käsiä kun käsittelet taikinaa. (Mitä vähemmän laitat jauhoja, sen pehmeämpää leivästä tulee, mutta ollaan lisätty myös enemmän, jos ollaan haluttu helpommin käsiteltävä taikina).
3. 2. Jauhota pöytä kunnolla ja vaivaa taikina pyöreäksi palloksi. Jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Taittele taikinapalojen reunat palan alle joka suunnasta ja pyörittele sen jälkeen pöytää vasten tai kädessä pyöreäksi palloksi. Jos taikina on tahmeaa, ripsauta päälle hitusen öljyä ja hiero käsin pinnalle. Peitä tiiviisti liinalla tai kelmulla ja anna kohota tunnin.
5. 3. Valmista taikinan kohotessa valkosipulivoi. Sulata voi. Hienonna kevätsipuli ja raasta valkosipuli. Sekoita ainekset kulhossa.
7. 4. Kauli kaikki taikinapallot jauhoja apuna käyttäen ohuiksi levyiksi. Venytä niitä hieman käsin, jos ne meinaavat vetäytyä kasaan. Jos haluat varmistua, että leipä paistuu myös keskeltä, painele sen pinnalle pieniä kuoppia kevyesti sormin.
9. 5. Paista leipiä hyvin kuumennetulla kuivalla valurautapannulla muutama minuutti molemmin puolin. Taikinan päälle kuuluisi ilmestyä kuplia paistaessa. Siirrä naan sivuun odottamaan ja valele jokainen leipä voisulalla heti paiston jälkeen. Toista kunnes olet paistanut kaikki leivät.
11. 6. Lämmitä tomaattinen linssikeitto pakkauksen ohjeen mukaan. Halutessasi voit viimeistellä keiton nokareella jogurttia ja kevätsipulilla tai muulla yrtillä.