Resepti
White satin lehtikaali
Vaaleasta porkkanasta, tummanvihreästä lehtikaalista ja mustista linsseistä saat kiinnostavan annoksen.
Kasvimaani on suoratoimituspalvelu, jolla saat Apetit-sopimusviljelijöiden kasviksia kotiovellesi. Lue lisää > Kasvimaani-palvelusta.Valmistusaika: Alle 30 min.
Annosmäärä: 2 annosta

Ainekset
400 | g | White satin porkkanaa |
2 | rkl | Apetit-rypsiöljyä |
2 | lehtikaalin lehteä | |
2 | dl | käyttövalmiita linssejä |
vegemajoneesia tai sipuli-kermaviilikastiketta | ||
suolaa | ||
mustapippuria |
Valmistusohjeet
1. Suojaa uunipannu leivinpaperilla. Pese porkkanat ja lohko ne kulhoon. Sekoita joukkoon loraus kasviöljyä ja mausta. Kaada seos uunipannulle.
2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Lisää uunipannulle kypsät linssit. Leikkaa lehtikaalista lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi. Järjestä uunipannun kulmaan tilaa lehtikaalille.
4. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes linssit ovat kuumia ja lehtikaali rapeaa. Sekoita ja annostele lautasille. Herkuttele kastikkeen kera.
5. Vinkki! Tee itse vegemajoneesi <A HREF="http://www.apetit.fi/fi/reseptit/resepti/vegemajoneesi-ja-coleslaw/">vegemajoneesi</A>.</p>