Tuote

Apetit Kotimainen Herne pakaste 200g

Pakkaus: 200 g
GTIN: 6430104920401

Tämän tuotteen hiilijalanjälki: 0,75 kg CO2-ekv/kg.

Ainekset

Herne. Alkuperämaa: Suomi. Kotimaisuusaste 100 %.

Käyttöohje

KÄYTTÖOHJE: Lisää herneet kiehuvaan, vähään (n. 1 dl) veteen ja keitä 2 minuuttia. MIKROAALTOUUNISSA (800 W): Kuumenna herneet astiassa täydellä teholla n. 5 minuuttia. Mausta ja tarjoile.

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 310,00 kJ / 75,00 kcal
Rasva 0,80 g
- josta tyydyttyneitä 0,16 g
Hiilihydraatit 9,50 g
- josta sokereita 5,30 g
Proteiini 5,60 g
Suola 0,00 g
Ravintokuitu 3,10 g
Päivitetty viimeksi: 10.12.2024
Herne Herne on yksi vanhimpia viljelykasveja. Herne on monipuolinen kasvi, joka soveltaa useisiin erilaisiin ruokaa. Hernettä voi myös syödä sellaisenaan. Herne sisältää paljon proteiinia, B- ja C-vitamiinia. Parhaimmillaan herne on napakka suussa ja maistuu makealta. Herne soveltuu mainiosti raaka-aineeksi esimerkiksi erilaisiin levitteisiin, tahnoihin ja hummukseen. Herne tuo myös makua esimerkiksi risottoihin ja pasta-annoksiin. Perinteisen hernekeiton lisäksi herneestä valmistuu maistuva hernesosekeitto tai vaikkapa piristävä hernemojito. Pakasteherne on Apetitin klassikkotuote. Herne on myös tärkeässä roolissa Apetitin toisessa klassikossa, herne-maissi-paprika -sekoituksessa. Apetit on Suomen suurin pakasteherneiden viljelyttäjä. Apetit viljelyttää vuosittain noin 3 miljoonaa kiloa hernettä. Herne puidaan tarkalla ajoituksella, jotta puitava herne on juuri oikean kypsyinen. Apetit viljelyttää useita eri hernelajikkeita. Apetitin pakasteherneet pakastetaan vain kahden tunnin kuluessa niiden puinnista. Nopealla pakastuksella herne pysyy tuoreena kotikeittiöihin asti. Apetit viljelyttää hernettä myös luomuna. Myös Apetitin herne on viljelty Vastuuviljely-menetelmällä. Kotimaisten kasvisten viljelyssä noudatettu menetelmä tarkoittaa sitä, että kasvikset on viljelty mahdollisimman laadukkaiden, turvallisten ja ympäristölle kestävien viljelymenetelmien avulla. Apetitin kotimaisten kasvisten viljelyssä käytettävä Vastuuviljely-menetelmä kattaa yleiset viljelyn periaatteet, kasvikohtaiset viljelyohjeet sekä laadun, tuoteturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallinnan.