Tuote

Apetit Kotimainen Luomu Herne 200 g

Pakkaus: 200 g
GTIN: 6430104920357

Apetit Kotimainen Luomu Herne 200 g on vastuullisessa, uusiutuvasta kasvipohjaisesta raaka-aineesta valmistetussa pakkauksessa. 100 % kierrätettävä, normaali muovipakkauskierrätys.

Ainekset

herne

Käyttöohje

KÄYTTÖOHJE: Lisää herneet kiehuvaan, vähään (n. 1 dl) veteen ja keitä 1-2 minuuttia. Voit lisätä herneet jäisinä lämpimiin ruokiin kuumennuksen loppuvaiheessa. MIKROAALTOUUNISSA (800 W): Kuumenna herneet astiassa täydellä teholla 2-3 min. Mausta ja tarjoile.

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 310,00 kJ / 75,00 kcal
Rasva 0,80 g
- josta tyydyttyneitä 0,16 g
Hiilihydraatit 9,50 g
- josta sokereita 5,30 g
Proteiini 5,60 g
Suola 0,00 g
Ravintokuitu 3,10 g
Päivitetty viimeksi: 14.04.2022
Herne Herne on yksi vanhimpia viljelykasveja. Herne on monipuolinen kasvi, joka soveltaa useisiin erilaisiin ruokaa. Hernettä voi myös syödä sellaisenaan. Herne sisältää paljon proteiinia, B- ja C-vitamiinia. Parhaimmillaan herne on napakka suussa ja maistuu makealta. Herne soveltuu mainiosti raaka-aineeksi esimerkiksi erilaisiin levitteisiin, tahnoihin ja hummukseen. Herne tuo myös makua esimerkiksi risottoihin ja pasta-annoksiin. Perinteisen hernekeiton lisäksi herneestä valmistuu maistuva hernesosekeitto tai vaikkapa piristävä hernemojito. Pakasteherne on Apetitin klassikkotuote. Herne on myös tärkeässä roolissa Apetitin toisessa klassikossa, herne-maissi-paprika -sekoituksessa. Apetit on Suomen suurin pakasteherneiden viljelyttäjä. Apetit viljelyttää vuosittain noin 3 miljoonaa kiloa hernettä. Herne puidaan tarkalla ajoituksella, jotta puitava herne on juuri oikean kypsyinen. Apetit viljelyttää useita eri hernelajikkeita. Apetitin pakasteherneet pakastetaan vain kahden tunnin kuluessa niiden puinnista. Nopealla pakastuksella herne pysyy tuoreena kotikeittiöihin asti. Apetit viljelyttää hernettä myös luomuna. Luomu Apetit hyödyntää sekä luomuviljelyssä että tavanomaisessa viljelyssä Apetit Vastuuviljelyperiaatteita. Kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Luomuviljelyn kehittämiseksi Köyliössä sijaitsevalla Apetitin Räpin koetilalla tutkitaan ja kehitetään luomuviljelyä osana Apetitin omaa Vastuuviljely-menetelmää. Koetilan pelloista osa on muutettu luomuviljelyyn sopiviksi. Usein kysytyt kysymykset Miten Apetit valvoo luomutuotantoaan? Apetit soveltaa luomuviljelyssään samoja Apetit Vastuuviljelu -periaatteita kuin muussakin viljelyttämisessä. Kaikki kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Jos tiedoissa on puutteita, ei Apetit vastaanota tuotetta tehtaalle. Omavalvontamme lisäksi viranomaiset tukevat Apetit-laatuprosessia. Luomua, kuten muutakin elintarviketuotantoa, valvotaan Suomessa tarkasti. Onko luomun tuottavuus huonompi, kun peltoaluetta käytetään samaan satoon enemmän? Luomun tuottavuus hehtaaria kohti vaihtelee kasveittain. Esimerkiksi herneessä ja pinaatissa satotasot ovat lähempänä toisiaan, kun taas vaativissa juureksissa eroa voi olla enemmän. Apetit pyrkii kehittämään myös luomua mahdollisimman satoisaksi menetelmäksi.