Tuote

Apetit Kotimainen Luomu kasvissuikaleet 250 g

Pakkaus: 250 g
GTIN: 6430104920258

Apetit Kotimainen Luomu kasvissuikaleet 250 g on vastuullisessa, uusiutuvasta kasvipohjaisesta raaka-aineesta valmistetussa pakkauksessa. 100 % kierrätettävä, normaali muovipakkauskierrätys.

Ainekset

suomalainen luomu peruna, suomalainen luomu porkkana, suomalainen luomu palsternakka, suomalainen luomu purjo, suomalainen luomu sipuli

Käyttöohje

Lisää kasvissuikaleet jäisinä pata- ja laatikkoruokiin sekä keittoihin. Keitä noin 5 minuuttia. MIKROAALTOUUNISSA (800 W): Kuumenna astiassa täydellä teholla 4-5minuuttia.

Ravintosisältö

Ravintosisältö / 100g
Energia 210,00 kJ / 50,00 kcal
Rasva 0,20 g
- josta tyydyttyneitä 0,02 g
Hiilihydraatit 9,50 g
- josta sokereita 3,40 g
Proteiini 1,20 g
Suola 0,02 g
Ravintokuitu 2,30 g
Päivitetty viimeksi: 08.01.2020

Luomu

Apetit hyödyntää sekä luomuviljelyssä että tavanomaisessa viljelyssä Apetit Vastuuviljelyperiaatteita. Kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Luomuviljelyn kehittämiseksi Köyliössä sijaitsevalla Apetitin Räpin koetilalla tutkitaan ja kehitetään luomuviljelyä osana Apetitin omaa Vastuuviljely-menetelmää. Koetilan pelloista osa on muutettu luomuviljelyyn sopiviksi.

Usein kysytyt kysymykset

Miten Apetit valvoo luomutuotantoaan?
Apetit soveltaa luomuviljelyssään samoja Apetit Vastuuviljelu -periaatteita kuin muussakin viljelyttämisessä. Kaikki kasvi- ja maaperätiedot sekä viljelytoimenpiteet kirjataan ViRe-järjestelmään. Jos tiedoissa on puutteita, ei Apetit vastaanota tuotetta tehtaalle. Omavalvontamme lisäksi viranomaiset tukevat Apetit-laatuprosessia. Luomua, kuten muutakin elintarviketuotantoa, valvotaan Suomessa tarkasti.

Onko luomun tuottavuus huonompi, kun peltoaluetta käytetään samaan satoon enemmän? 
Luomun tuottavuus hehtaaria kohti vaihtelee kasveittain. Esimerkiksi herneessä ja pinaatissa satotasot ovat lähempänä toisiaan, kun taas vaativissa juureksissa eroa voi olla enemmän. Apetit pyrkii kehittämään myös luomua mahdollisimman satoisaksi menetelmäksi.