Apetit haluaa lisätä kotimaisen herneen viljelypinta-alaa - hyvin sujuvaa satokautta seurataan jälleen hernelivessä

Apetit haluaa lisätä kotimaisen herneen viljelypinta-alaa - hyvin sujuvaa satokautta seurataan jälleen hernelivessä

Apetit Oyj, lehdistötiedote, 16.8.2022 klo 10.00

Kuluva herneen satokausi on edennyt suotuisissa merkeissä. Kovimmilta sään vaihteluilta on vältytty, ja herneet ovat päässeet kypsymään hyvässä lämpötilassa sopivaan tahtiin. 
 
”Säät ovat olleet herneelle sopivia. Kesäkuun lopun hellekausi jäi sopivan lyhyeksi, ja herne on päässyt kasvamaan rauhassa sille mieluisassa lämpötilassa, leppoisassa kesäsäässä. Näyttäisi siltä, että saamme laadukasta hernettä pakkaseen”, viljelyasiantuntija Matti Perttu kertoo. 
 
Apetit on kuluvalla satokaudella viljelyttänyt sopimusviljelijöillään 1 400 hehtaarin alan hernettä. Tavoitteena on lisätä sopimusviljellyn herneen pinta-alaa tulevaisuudessa. 

Hernelive käynnistyy jälleen 

Tiistaina 16.8. noin klo 12 alkavassa hernelivessä seurataan herneenpuintia suoraan puimurin kyydistä kokonaisen vuorokauden ajan. Herneliveä seurataan nyt toista kertaa - aiemmin satokautta on Apetitin kanavissa päässyt seuraamaan mm. keväästä syksyyn kestäneessä luomulivessä, jossa seurattiin Räpin koetilan luomupinaatin kasvua ja sadonkorjuuta. 
 
Puinnin suunnittelu on tarkkaa työtä, joka aloitetaan jo kylvösuunnittelussa, niin että kypsää hernettä voidaan puida kesällä ilman katkoksia.  

“Kuluvalla satokaudella herneen puinti aloitettiin heinäkuun alkupuolella ja tällä hetkellä näyttää siltä, että se saadaan päätökseen elokuun aikana. Vallitsevat sääolosuhteet vaikuttavat puintiin kuten viljelyyn yleisestikin. Puinti on tänäkin vuonna sujunut jouhevasti ja rutiinilla”, Perttu kertoo.  

Kokonaisuudessaan Apetit viljelyttää satokauden aikana vakiintunutta määrää eli reilua 30 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia, kuten porkkanaa, perunaa ja pinaattia. 

Herneliveä voi seurata noin kello 12 alkaen Apetitin verkkosivujen kautta. 

Lisätietoja:  

Sanna Väisänen, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 010 402 4041 

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 284 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi 

KuvaliitteetLiittyvät artikkelit