Apetit osakkaaksi kehitysyhtiö Foodwestiin

Apetit osakkaaksi kehitysyhtiö Foodwestiin

Apetit osakkaaksi kehitysyhtiö Foodwestiin

Apetit Oyj, Sijoittajauutinen 20.6.2018 klo 10:00

Apetit Oyj on osallistunut elintarvikealaa palvelevan kehitysyhtiön Foodwest Oy:n touko-kesäkuussa 2018 toteutettuun suunnattuun osakeantiin ja merkinnyt osakkeita 18,4 prosentin osuudella. Foodwest laajensi omistuspohjaansa mahdollistaakseen suunnitteilla olevan tehdasinvestoinnin toteuttamisen ja sitä kautta asiakkaiden aikaisempaa monipuolisemman palvelemisen. Osakeannin jälkeen Foodwestin pääomistajia ovat Apetit, Atria, Valio ja Seinäjoen kaupunki.

”Osakkuus Foodwestissä tukee Apetitin strategisia tavoitteita panostaa tuotekehitykseen, uudistua ja näyttää suuntaa kasvipohjaiselle syömiselle. Foodwestilla meillä on käytössämme joukko t&k-asiantuntijoita omien resurssien rinnalla. Lisäksi meillä on mahdollisuus valmistuttaa valikoituja tuotteita Foodwestin kautta ja siksi vaikutusmahdollisuus uuteen tehdasinvestointiin on meidän kannaltamme kiinnostava”, sanoo Apetitin toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

Foodwest tarjoaa palveluitaan elintarvikealan toimijoille niin kuluttajaymmärryksen lisäämisessä, tuotekehityksessä kuin niiden kaupallistamisessakin. Myös jakelu ja sopimusvalmistus ovat osa Foodwestin palvelukokonaisuutta.

”Syömisen trendit ovat muuttuneet voimakkaasti ja esimerkiksi kasvispainotteisen syömisen yleistyminen näkyy kaikkialla maailmassa. Apetit on kasvisten ykkönen Suomessa, mutta yksi tavoitteistamme on ruuan kansainvälisen kaupan lisääminen. Meidän on kyettävä jatkuvasti tarjoamaan markkinaan luotuja moderneja ja kiinnostavia tuotteita kotimassa ja kansainvälisesti. Osakkuus Foodwestissä lisääkin ketteryyttämme reagoida kuluttajien tarpeisiin”, Vanhainen jatkaa.

Foodwest työllistää 30 henkilöä ja sillä on toimipisteet Seinäjoella, Tampereella ja Helsingissä. Uuden tehdasinvestoinnin on suunniteltu valmistuvan vuoden 2019 lopussa Seinäjoelle.


Apetit Oyj

Lisätietoa:

Juha Vanhainen, toimitusjohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 402 00

Sanna Väisänen, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, Apetit Oyj, puh. 010 4024041


Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Apetitin liikevaihto vuonna 2017 oli 312 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 640. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.


Liittyvät artikkelit