Vappuna friteerataan - Apetitin kasvisruokamestarin vappuherkut valmistuvat myös ulkona

Vappuna friteerataan - Apetitin kasvisruokamestarin vappuherkut valmistuvat myös ulkona

Apetit Oyj, lehdistötiedote 22.4.2021 klo 10.00

Uppopaistaminen kuuluu vappuun ja monessa keittiössä viritelläänkin pian öljykattiloita hellalle kuumenemaan. Tänä vuonna kattilassa ja kotimaisessa rypsiöljyssä kypsyy munkkien lisäksi herkullinen valikoima suolaista ja makeaa naposteltavaa.

”Vappu on vain kerran vuodessa ja silloin ei kannata säästellä öljyssä. Munkkien paistamisessa käytettävää Apetit rypsiöljyä voi hyödyntää muissakin vappuruuissa. Samalla vaivalla ja öljyllä kypsennät monenlaisia rapeita herkkuja, jotka vievät takuulla kielen mennessään”, vinkkaa Apetitin kasvisruokamestari Teemu Hursti.

Rypsiöljy sopii miedon ja tasapainoisen makunsa ansiosta erinomaisesti esimerkiksi munkkien paistamiseen ja erilaisten naposteltavien friteeramiseen. Apetit rypsiöljy valmistetaan Kirkkonummen kasviöljypuristamolla täysin kotimaisesta rypsistä ja rapsista. Se on myös Sydänmerkki-tuote ja sisältää sydänterveyttä edistäviä pehmeitä rasvahappoja.

Herkullinen dippiplatter ja kasvispihvejä uudella tavalla

Vappupöydän kohokohta on ehdottomasti herkullinen Rings- ja Wings -platter. Apetitin suosituista Kukka- ja Parsakaaliwingseistä sekä uusista kasvipohjaisista Ringseistä kasattu dippilautanen on pullollaan makua.

”Dippiplatteria voi muokata omien mieltymysten mukaan lisukkeita ja dippejä muuttamalla. Ringseille kannattaa testata ainakin täyteläistä avokadodippiä, makean savuista bbq-dippiä ja savupaprika-chilidippiä”, kertoo Hursti.

Lisämakua lautaselle saat Apetitin monista kasvispihveistä. Pilko kohmeinen kasvispihvi tikuiksi, friteeraa tikut ja tarjoile dippien kanssa tai vaikkapa tortillan täytteenä.

”Kyseessä on helppo tapa tuoda kasvispihveihin uutta twistiä. Kokeile esimerkiksi porkkanapihvitikkuja hernemajoneesilla tai testaa Apetitin kasvispihvi Asian tai Mexican pihviuutuuksia”, Hursti vinkkaa.

Makeat churrot ja pirteä hernemojito kruunaavat tarjoilun

Kokeilunhaluiset hakevat tänä vuonna vaihtelua munkeille Iberian niemimaalta: helpot ja herkulliset churrot suklaakastikkeella valmistuvat nopeasti Apetit Ringseistä!

”Apetit Porkkana Ringsit taipuvat erittäin maistuviksi churroiksi, kun pyörittelet ne uppopaistamisen jälkeen kaneli-sokeri-sekoituksessa. Churrot kruunaa itsetehty suklaakastike”, Hursti kertoo.

Vapun raikkain juhlajuoma on puolestaan pirskahteleva, limen ja mintun makuinen hernemojito.

Uppopaista ulkona turvallisesti ja tuoksutta

Vappusään salliessa kannattaa uppopaistaminen tehdä ulkona. Friteeraaminen onnistuu esimerkiksi kaasugrillin sivupolttimon tai siirrettävän keittolevyn avulla kodin pihassa tai mökillä. Varmista että alusta on vakaasti paikallaan, ettei kuuma kattila pääse kaatumaan.

”Uppopaistamisessa kannattaa hyödyntää lämpömittaria öljyn lämpötilan tarkkailuun. Muista myös huolehtia turvallisuudesta, friteerasitpa sitten ulkona tai sisätiloissa. Pidä friteerauskattilan kansi aina lähettyvillä, jotta vaaratilanteessa voit peittää kattilan nopeasti”, Hursti muistuttaa.

Ulkona kokkaillessa ei kotiin synny rasvan tuoksua uppopaistamisesta. Samalla voit toivottaa vapun tervetulleeksi kauniissa kevätsäässä.

Lisätietoja: 

Sanna Väisänen, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, puh. 010 402 4041

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 293 miljoonaa euroa.

KuvaliitteetLiittyvät artikkelit