Apetit uudistaa strategisesti merkittävän ERP-järjestelmänsä

Apetit uudistaa strategisesti merkittävän ERP-järjestelmänsä

Apetit Oyj, lehdistötiedote, 26.4.2023 klo 09.00

Apetit on käynnistänyt yhtiölle strategisesti merkittävän ERP-järjestelmän uudistushankkeen. Hankkeessa Apetit ottaa käyttöön uuden toiminnanohjauksen kokonaisratkaisun, jolla yhtenäistetään yhtiön liiketoimintaprosesseja ja korvataan aiemmin käytössä olleet erilliset SAP- ja Microsoft Dynamics NAV -ratkaisut.

”Konsernin toiminnanohjausjärjestelmä perustuu tällä hetkellä kahden erilaisen ohjelmiston varaan. Yhteinen ERP-ratkaisu vähentää tarvetta erillisten järjestelmien ylläpitoon ja osaamisen hallintaan. Haluamme järjestelmän, joka vahvistaa yhteisiä prosessejamme ja tukee strategiamme toteuttamista,” sanoo Apetitin talous- ja hallintojohtaja Susanna Tevä.

Apetit on valinnut ohjelmisto- ja palveluyritys Digian kumppanikseen kattavaan ERP-järjestelmän uudistushankkeeseen. Uudistuksen tavoitteena on Apetitin strategian mukaisesti vahvistaa liiketoimintojen yhteisiä prosesseja. Valittu ratkaisu perustuu Microsoft Dynamics 365 -teknologiaan. Sopimus sisältää usealle vuodelle jakautuvan toimitusprojektin ja jatkuvat palvelut käyttöönoton jälkeen.

”Uudistushanke tulee mahdollistamaan tiedon tehokkaan hyödyntämisen läpi koko Apetit-konsernin. Uuden toiminnanohjausjärjestelmän avulla voidaan ohjata toimintaa ja optimoida prosesseja aiempaa tehokkaammin, mutta se myös mahdollistaa aidon liiketoiminnan kehittämisen ja luo pohjan tulevaisuuden kilpailukyvylle, kasvulle ja kehitykselle”, kertoo Digia Oyj:n liiketoimintajohtaja Jarkko Savolainen.

Uudistushanke on edennyt suunnitelmien mukaan. Projekti sisältää kaksi käyttöönottovaihetta, joista ensimmäinen tehdään yhtiön toisessa liiketoiminnassa vuoden 2024 aikana ja toinen vuoden 2025 aikana.

Lisätietoja:

Susanna Tevä, talous- ja hallintojohtaja
etunimi.sukunimi (a) apetit.fi

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja ja jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä sekä rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 182 miljoonaa euroa.


Liittyvät artikkelit