WeFood ja Apetit yhteistyöhön – hävikkiä vähentämällä varoja kehitysyhteistyöhön

WeFood ja Apetit yhteistyöhön – hävikkiä vähentämällä varoja kehitysyhteistyöhön

Apetit liittyy hävikkiruokakauppa WeFoodin yhteistyökumppaneiden joukkoon. Yhteistyön myötä Apetit vähentää omaa ruokahävikkiään antamalla tuoretuotteitaan WeFoodin valikoimaan. Kirkon Ulkomaanapu avaa hävikkiruokakauppa Helsingissä sijaitsevaan kauppakeskus Rediin 20. syyskuuta. WeFoodin voitot ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön.

Apetit liittyy hävikkiruokakauppa WeFoodin yhteistyökumppaneiden joukkoon. Yhteistyön myötä Apetit vähentää omaa ruokahävikkiään antamalla tuoretuotteitaan WeFoodin valikoimaan. Kirkon Ulkomaanapu avaa hävikkiruokakauppa Helsingissä sijaitsevaan kauppakeskus Rediin 20.syyskuuta. WeFoodin voitot ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön.

Kirkon Ulkomaanavun hävikkiruokakauppa WeFood vähentää ruokahävikkiä myymällä elintarvikkeita, jotka muuten päätyisivät hävikkiin. Apetit ja WeFood ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä Apetit alkaa toimittaa tuotteitaan Helsingissä sijaitsevalta tuoretuotetehtaaltaan WeFoodin hävikkiruokakauppaan.

- Päätös yhteistyöstä oli helppo tehdä. Apetitin missiona on luoda kasviksista hyvinvointia ja haluamme myös osaltamme olla vähentämässä ruokahävikkiä. WeFoodin toiminnan tuotot menevät vieläpä hyvään tarkoitukseen, joten tässä yhteistyössä tehdään ainoastaan hyvää, Apetitin tuoretuoteryhmän johtaja Leena Helminen kertoo.

- Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä! WeFood haluaa tehdä yhteistyötä monipuolisesti erilaisten toimijoiden kanssa tarjoten ratkaisun syntyvälle hävikille. Myynnissä on elintarvikkeita eri tuoteryhmistä, ja Apetitin tuotteet ovat tervetullut lisä kaupan valikoimaan, WeFoodin projektipäällikkö Else Hukkanen sanoo.

WeFoodille myyntiin annettavat Apetitin tuotteet ovat esimerkiksi erilaisia kasvis- ja salaattisekoituksia, joiden päiväykset ovat umpeutumassa, niiden pakkauksissa on virheellisiä merkintöjä tai tarkat laatuvaatimukset eivät ole täyttyneet.

- Kaikki WeFoodille annettavat tuotteet ovat tietysti turvallisia nautittavaksi. Mahdollisia virheellisiä merkintöjä sisältävien tuotteiden kohdalla huolehdimme WeFoodin kanssa, että mitään allergeeniriskejä ei asiakkaille tule, Helminen sanoo.

Suomen ensimmäinen hävikkiruokakauppa avataan Helsinkiin kauppakeskus Rediin 20. syyskuuta. Vapaaehtoisvoimin pyöritettävän kaupan voitot lahjoitetaan kehitysyhteistyöhön.


Yhteystiedot:

Leena Helminen, johtaja, tuoretuoteryhmä, Apetit
leena.helminen@apetit.fi
puh. 010 402 2119

Sanna Väisänen, viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja, Apetit
sanna.vaisanen@apetit.fi
puh. 010 402 4041

Else Hukkanen, projektipäällikkö, WeFood/Kirkon Ulkomaanapu
else.hukkanen@kirkonulkomaanapu.fi
puh. 0400 103290



Vapaaehtoisvoimin toimiva hävikkiruokakauppa WeFood avautuu kauppakeskus REDIin Helsingin Kalasatamaan 20.9. Hankkeen voitot lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyöhön. Rahoitusta myymälän perustamiseen on hankittu joukkorahoituskampanjalla, joka on yhä käynnissä. Hanketta rahoitetaan myös ympäristöministeriön Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta (Raki2).

Apetit on kasvisten ykkönen, vahvasti kotimaiseen ruoan alkutuotantoon toimintansa perustava elintarvikeyhtiö. Luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla terveellisiä, maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi sekä käymme viljakauppaa kansainvälisesti. Haluamme olla kasvipohjaisten ruokaratkaisujen edelläkävijä. Lue meistä lisää osoitteessa apetitgroup.fi.

Kuvaliitteet



Liittyvät artikkelit