Apetitin pakastepizzat uudistuivat täysin – pohjoinen kansa saa suosikkipizzansa maailman pohjoisimmalta pizzatehtaalta

Apetitin pakastepizzat uudistuivat täysin – pohjoinen kansa saa suosikkipizzansa maailman pohjoisimmalta pizzatehtaalta

Apetit Oyj, lehdistötiedote 11.10.2022 klo 8.30

Apetitin uudet juureen leivotut ja kiviuunissa paistetut Superior-pakastepizzat saapuvat kauppojen pakastealtaisiin

Mitä saadaan, kun yhdistetään juureen leivottu ja kiviuunissa paistettu italiainen pizzapohja sekä läheltä tulevat raaka-aineet? Apetitin uudet Superior-pakastepizzat, jotka paistetaan maailman pohjoisimmassa pizzatehtaassa Pudasjärvellä. Siellä tunnetaan suomalaisten suosikkipizzamaut, myös vegaaniset.

Apetitin pizzauudistuksen pohjana – ihan kirjaimellisesti – on uusi juureen leivottu taikina. Juuri antaa taikinalle täyteläisen ja syvän maun. Kun pizza vielä paistetaan Pudasjärven pizzatehtaan kiviuunin uusilla italialaisilla pizzakivillä, saadaan pohjaltaan täydellisen rapsakka, mutta silti ilmava pizza.

Taiten tehty ja paistettu pohja ansaitsee päällensä laadukkaimmat täytteet. Ne tulevat mahdollisimman tuoreena ja läheltä.

"Uusien pizzojen raaka-aineet on valittu laatu edellä ja mahdollisuuksien mukaan kotimaista suosien. Meille raaka-aineiden korkea kotimaisuusaste on tärkeä asia.”, kertoo Mari Pallonen, Apetitin brändi- ja tuoteryhmäpäällikkö. 

Viisi suomalaisten suosikkipizzaa

Suomalaisten mieltymykset on otettu huomioon uusien pizzojen suunnittelussa ja raaka-aineiden valinnassa. Superior-pakastepizzaperheeseen kuuluu viisi jäsentä, joista kolme on lihaisia ja kaksi vegaanisia.

"Valikoimassamme on suomalaisten suosikkitäytteitä ja -makuja, kuten pepperonia, kinkkua ja tonnikalaa sisältävä Opera Special ja kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa sisältävä Americana. Asiakkaiden toiveet on kuultu myös raaka-aineiden valinnassa: esimerkiksi käyttämämme sinihomejuusto on toivotusti aitoa Aura®-juustoa. Vegaanisista pizzoista puolestaan löytyy Apetitin omaa Kasvisjauhista ja Vöneriä", kertoo Pallonen.

Suomalaiset ovat pakastepizzakansaa, ja pizzat ovat yksi pakastealtaan suosituimmista tuoteryhmistä: Suomessa syödään vuosittain noin 40 miljoonaa pakastepizzaa, eli keskimäärin noin 76 pakastepizzaa minuutissa! Suosio ei ole ihme, sillä pakastepizza sopii sekä nopeaksi arkiruoaksi että herkutteluhetkiin.

Del Lago di Pudas on maailman pohjoisimman pizzatehtaan koti

Apetitin pakastepizzat valmistetaan maailman pohjoisimmassa pakastepizzatehtaassa del Lago di Pudaksella - tai Pudasjärvellä, kuten suomalaiseen suuhun paremmin sopii.

Vuonna 1974 aloittanut, aluksi rieskaan ja leipäjuustoon keskittynyt kotileipomo valmisti ensimmäiset pakastepizzansa jo reilu 30 vuotta sitten. Osa Apetitia pizzatehdas on ollut vuodesta 1998 asti.

Pudasjärven pakastepizzatehdas koki täyden uudistuksen kesällä 2022. Merkittävän investoinnin myötä tehtaalle tuli muun muassa uusi pizzanpaistolinjasto ja italialaiset pizzakivet. Apetitin Pudasjärven tehtaalla käytetään vain uusiutuvaa energiaa, sillä pizzoja valmistetaan tuulisähköä käyttäen.

Superior-pakastepizzaperheen jäsenet

  • Superior Americana sisältää tomaattikastiketta, aitoa Aura® -sinihomejuustoa ja korkealaatuista kotimaista kinkkua sekä ananasta.
  • Superior Triple Meat on saanut herkullisen tomaattikastikkeensa päälle kotimaista kinkkua, kebab-lihaa ja maukasta pepperonia.
  • Superior Opera Special, suomalaisten suosikki, saa makunsa kinkusta sekä vastuullisesti pyydetystä, MSC sertifioidusta tonnikalasta sekä pepperonista.
  • Vegaanisessa Superior Vöner® pizzassa on tomaattikastikkeen päällä Vöner® lastuja, grillattua paprikaa, punasipulia ja pizzaraastetta.
  • Vegaanisessa Superior Kasvisjauhiksessa maistuu tomaattikastike, Apetitin oma Kasvisjauhis, pesto ja pizzaraaste.

Tuoteuutuuksien kuvat: apetit.emmi.fi


Lisätietoja:

Miika Kemilä, viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö, Apetit, puh. 010 402 4044

Apetit on suomalainen elintarvikeyhtiö, jolla on vahva integraatio kotimaiseen alkutuotantoon. Perustamme toimintamme ainutlaatuiseen ja kestävään arvoketjuun: luomme kasviksista hyvinvointia tarjoamalla maistuvia ja arkea helpottavia ruokaratkaisuja. Lisäksi jalostamme rypsistä laadukkaita kasviöljyjä ja rypsipuristeita rehuraaka-aineeksi. Apetit Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsingissä. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 284 miljoonaa euroa. Lue lisää: apetit.fi

KuvaliitteetLiittyvät artikkelit