Kestäviä pakkausratkaisuja

Elintarvikkeen pakkaus on olemassa ensisijaisesti tuotteen säilyvyyden suojelemiseksi ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi. Pakkauksella voi olla myös suuri merkitys ruokahävikin vähentämisessä.

Apetit käyttää tuotteidensa pakkauksiin pääsääntöisesti muovia ja pahvia. Lisäksi Neito-rypsiöljypulloissa käytetään lasia ja teollisuuskäyttöön myytävissä öljykanistereissa metallia. Puuta käytetään myyntierien lavakuljetukseen. Muovia käytetään pakkausmateriaalina useissa Apetit-tuotteissa: muun muassa kaikki pakastevihannessekoitukset pakataan muovipakkauksiin. Myös Apetit-rypsiöljyt pakataan muovipulloon.

Apetit aloitti vuoden 2020 aikana vähittäiskaupassa myytävien pakastevihannespakkauksien muovien ohentamisen, jonka myötä säästyy yhteensä 25 000 kiloa muovia vuodessa. Vähittäiskaupassa myytävissä Apetit-tuotteissa käytettävistä pakkausmateriaaleista noin 40 prosenttia on uusiutuvia. Muovipakkauksista 28 prosenttia on kierrätyksessä hyödynnettävää materiaalia ja 2 prosenttia valmistettu uusiutuvista materiaaleista.

Yritysvastuuohjelmassaan Apetit on ottanut tavoitteeksi kasvattaa kierrätettävien pakkausmateriaalien käyttöä. Pakkausmerkintöjä on kehitetty erityisesti kierrätysohjeiden osalta pakkausmerkintöjen uudistusten yhteydessä. Apetitin luomukasvissekoitukset ja valitut tuoteuutuudet pakataan kierrätettävästä Green PE -materiaalista valmistettuihin pakkauksiin. Green PE valmistetaan sokerinvalmistuksen sivutuotteena jalostetusta etanolista, eikä se sisällä fossiilisia raaka-aineita.

Apetit ilmoittaa EU:n pakkausdirektiivin mukaisesti markkinoille saatetut pakkausmateriaalimäärät ja maksaa materiaalin kierrätyksen järjestämisestä hyötykäyttömaksuja.