Apetit on vahvasti integroitunut kotimaiseen alkutuotantoon. Apetitin noin 140 sopimusviljelijää viljelee vuosittain yli 30 miljoonaa kiloa kotimaisia kasviksia Apetitin Säkylän pakastetehtaalle. Apetit on Suomen suurin avomaankasvisten viljelyttäjä.
Räpin koetilalla Säkylän Köyliössä on tehty pitkäjänteisesti tutkimusta ja kehitystyötä kotimaisen avomaankasvisten viljelyn kehittämiseksi jo 70 vuoden ajan.
Myös Apetitin sopimusviljelijöiden pelloilta saatavia tuloksia ja kokemuksia hyödynnetään aktiivisesti Vastuuviljely-menetelmän kehittämiseksi. Oman koetoimintamme myötä haemme parhaat, suomalaiseen avomaanviljelytykseen soveltuvat, maukkaat lajikkeet, joilla on pakastetuotantoon sopivat ominaisuudet.
Räpin koetilalla on muun muassa käynnissä tutkimusyhteistyö, jossa tutkitaan maan luontaisen kasvukunnon parantamiskeinoja. Maan luontaisen kasvukunnon parantaminen edistää maaperän hyvinvointia ja mahdollistaa kestävät viljelymenetelmät. Tutkimuksista kertyvillä tiedoilla toivotaan löytyvän käytännön keinoja paitsi kasvukunnon edistämiseen, myös ravinnevalumien vesistöihin hillitsemiseen sekä hiiliviljelyn edistämiseen.