Maistuvia uutuuksia – helppoa maustamista Apetit-rypsiöljyillä!

Maistuvia uutuuksia – helppoa maustamista Apetit-rypsiöljyillä!

Kätevät Apetit-mausteöljyt

Uutuustuotteet ovat Apetit Sitruuna-basilika -rypsiöljy 250 ml ja Apetit Valkosipuli-basilika -rypsiöljy 250 ml. Maustetut rypsiöljyt ovat käteviä ruoan maustamisessa, sillä rypsiöljy on raikkaan ja neutraalin makunsa ansiosta loistava pohja mausteille. Apetit-mausteöljyissä makua antavat luontaiset aromit.

Apetit Sitruuna-basilika -rypsiöljy toimii parhaiten sellaisenaan salaatinkastikkeena. Maustettu rypsiöljy on terveellinen, raikas ja kätevä salaatinkastike.

Apetit Valkosipuli-basilika -rypsiöljy puolestaan toimii monipuolisesti kaikkeen ruoan maustamiseen. Sitä kannattaa kokeilla esimerkiksi pastan joukkoon sekoitettuna. Se on myös aivan loistava mausteöljy annosten viimeistelyyn ja yrteillä höystettynä aromikas leivän dippikastike.

Apetit-mausteöljyt on pakattu siroon ja kätevään muoviseen 250 ml:n pulloon. Pullon korkissa on annostelua helpottava suuosa, joka mahdollistaa kasviöljyn kaatamisen ohuena nauhana annoksiin tai vaikkapa majoneesin raaka-aineeksi.  

Sydänmerkki-tuote

Apetit-rypsiöljyllä on Sydänmerkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Tuote edistää pehmeiden kasvirasvojen saantia ja on hyvä vaihtoehto kovien rasvojen sijaan käytettynä.

Rypsiöljyssä omega-3- ja omega-6-rasvahapot ovat optimaalisessa suhteessa. Tämä on tärkeää, sillä nämä rasvahapot vaikuttavat toistensa hyödynnettävyyteen aineenvaihdunnassa. Eli jos omega-6-rasvahappoa on liikaa, heikkenee omega-3-rasvojen vaikutus ja päinvastoin.

Rypsiöljy osana terveellistä ruokavaliota

Rypsiöljy on monipuolinen kasviöljy, joka sopii paistamiseen, leivontaan, marinadeihin ja salaatinkastikkeisiin. Neutraalin makunsa ja värinsä ansiosta se on monen ammattilaisen valinta. Rypsiöljy sopii täydellisesti käytettäväksi esimerkiksi taikinoissa, joiden ohjeessa on käytetty sulatettua rasvaa. Rypsiöljy sekoittuu hyvin muiden ainesosien kanssa ja lopputuloksena on koostumukseltaan pehmeitä leivonnaisia. Käytössä noin 3/4 dl rypsiöljyä vastaa 100 g sulatettua margariinia tai voita.

Suomen Ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksissa suositellaan rypsiöljyn käyttöä rasvan lähteenä. Rypsiöljyn hienous piilee siinä, että siitä saa päivittäin tarvittavat välttämättömät omega-rasvahapot ja se soveltuu hyvin ruoanlaittoon. Rypsiöljyn sisältämä alfalinoleenihappo (omega-3) edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina. Edullinen vaikutus saavutetaan nauttimalla päivittäin kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä. Muista lisäksi monipuolinen ruokavalio ja terveelliset elämäntavat.

Aineenvaihduntamme tarvitsee pehmeää rasvaa ja erityisesti sen sisältämiä välttämättömiä rasvahappoja. Siksi rasvaa ei ole syytä välttää, mutta sen määrään ja laatuun tulisi kiinnittää huomiota. Suomalaisten rasvansaannista 75 % tulee elintarvikkeiden piilorasvasta. Tarkista usein käyttämiesi elintarvikkeiden pakkausmerkinnöistä tyydyttyneen rasvan määrä ja valitse arkeen tuotteita, joissa tyydyttyneen rasvan osuus on alhainen. Käytä kotikeittiössä juoksevia kasviöljyjä kuten suomalaisista siemenistä puristettua, Apetit-rypsiöljyä ja Apetit-mausteöljyjä.

 

Tuotetiedot

Apetit Sitruuna-basilika -rypsiöljy 250ml 6420616980758

Apetit Valkosipuli-basilika -rypsiöljy 250ml 6420616980796

Ainekset: suomalainen rypsiöljy (rypsin ja rapsin siemen), luontaiset aromit.

Omega-3      10 g /100 g

Omega-6      21 g/100 g

E-vitamiini 20 mg (167 % päivittäisen saannin vertailuarvosta)

Lisätiedot

Jenny Tallberg, kehityspäällikkö

etunimi.sukunimi(a)avena.fi

+358 10 402 2342

 

Reseptiikkaa:

KEVÄTSALAATTI

4 annosta (valmistusaika 15 min)

Ainekset

1 nippu          parsaa

1 ps (80 g)    babypinaattia

1 nippu          kevätsipulia

1 ps (200 g)  Apetit Kotimainen Herne

Kastike

2 rkl               Apetit Sitruuna-basilika rypsiöljy

1 rkl               valkoviinietikkaa

sormisuolaa

ryytineidon eli Nigellan siemeniä

Huuhtele parsat ja taita päästä pois kova kantaosa. Keitä parsaa kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia ja jäähdytä se sitten nopeasti jääkylmässä vedessä.

Huuhtele pinaatti ja sipulit. Leikkaa sipulit ja parsa haarukkapaloiksi.

Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen ainekset. Lisää kasvikset, sekoita ja tarjoa heti.

 

PAPUMELANZANE

4 annosta

Ainekset

2                    munakoisoa tai kesäkurpitsaa

1 rkl               merisuolaa

3 rkl               Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljy

1 ps (200 g)  mozzarellaraastetta

Kastike

1 rkl               Apetit Valkosipuli-basilika rypsiöljy

1 ps (200 g)  Apetit Kotimainen Sipulikuutio

1 ps (300 g)  Apetit Papusekoitus

1 pkt (500 g) tomaattimurskaa

3 dl                vettä

1 rkl               tummaa balsamicoa

mustapippuria

1 rkl               kasvisfondia

2 rkl               pizzamaustetta

Tarjoiluun

kirsikkatomaatteja

basilikaa

vihreää salattia

Kuumenna kastikkeen kasviöljy kattilassa ja kuullota sipulikuutiot siinä. Lisää loput kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla.

Huuhtele munakoisot ja viipaloi ne pituussunnassa. Jaa viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele niille suolaa. Anna suolan itkettää munakoisoa noin 20 minuuttia. Taputtele viipaleet kuiviksi talouspaperilla tai keittiöliinalla. Levitä viipaleet leivinpaperille uunipannulle ja paahda 225-asteessa 15 minuuttia.

Sipaise uunivuoka kasviöljyllä. Lado siihen kerroksittain paahdettuja munakoisoviipaleita, kastiketta ja mozzarellaraastetta. Säästä noin kolmannes juustoraasteesta päällimmäiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Voit tehdä tämän ruuan myös kesäkurpitsasta. Itkettämistä ei tällöin tarvita mutta paahda kesäkurpitsasiivut munakoison tavoin, niin lopputulos on herkullinen.

Liittyvät artikkelit

Korkealaatuisia kasviöljyjä Suomesta

Apetit-konsernin Öljykasvituotteet-liiketoiminnasta vastaava Avena on Suomen merkittävin kasviöljyjen jalostaja ja öljykasvipohjaisten rehuraaka-aineiden tuottaja. Apetitin öljykasvituotteet valmistetaan Kirkkonummella sijaitsevassa öljynpuristamossa, joka jalostaa rypsin ja rapsin siemenistä laadukkaita ja erittäin korkean jalostusarvon tuotteita kasviöljyiksi. Avena käyttää noin 90 prosenttia Suomessa viljellystä rypsin- ja rapsinsiemenistä Kirkkonummella sijaitsevassa öljynpuristamossaan. Puristamon vuotuinen siementarve on lähes puolitoistakertainen Suomen satoon verrattuna.  Ruokaöljyjen tuotanto tapahtuu puhtaasti ja luonnollisin menetelmin fysikaalisilla minimiprosessointimenetelmillä, joissa öljykasvinsiemenestä hyödynnetään 99,9 prosenttia öljyksi ja rypsipuristeeksi. Siemenen arvokkaat ainesosat, kuten antioksidantit, sterolit ja vitamiinit saadaan miedosti lämmittämällä talteen paremmin kuin kylmäpuristuksessa. Rasvan laadun parantaminen suomalaisten ravinnossa on ravitsemussitoumusten tavoitteiden mukaista. Pehmeitä ja tyydyttymättömiä rasvoja sisältävät kasvispohjaiset ruokaöljyt ovatkin kiinteä osa terveellistä ruokavaliota. Rasvahappokoostumukseltaan rypsiöljy on monipuolinen, ja se sisältää sekä omega-6- että omega-3-rasvahappoja.   [ext-link url="https://apetit.fi/tuotteet?c=kasvioljyt"]Katso myös Apetitin kasviöljytuotteet:[/ext-link]  

Apetitin syksyn uutuudet tuovat ruokapöytiin lisää vegaanisia vaihtoehto...

Apetitin syksyn uutuustuotteiden vegaaniset suosikit ovat klassikko Apetit Pinaattikeitto ja Kasvisjauhispizza Vegelover. - Pinaattikeitto on jo pitkään pitänyt paikkansa myydyimpien tuotteidemme joukossa. Klassikon uusi vegaaninen ja maidoton versio on täyttävä ja täyteläinen – ja luonnollisesti se sisältää kotimaista vastuuviljeltyä pinaattia, tuoteryhmäpäällikkö Riikka Haarasilta-Suutarinen kertoo. Kasvisjauhispizza Vegelover on rinnakkaistuote alkuvuodesta lanseeratulle Kasvisjauhispizza Originalille. Pudasjärvellä valmistettava Kasvisjauhispizza on saavuttanut suosiota muun muassa maistuvan vegaanisen juustonsa myötä. - Uudessa Vegeloverissa täytteenä on lehtipinaattia, paprikaa ja ananasta sekä tietysti rouhittua Kasvisjauhista ja suussa sulavaa vuustoa. Vegelover onkin herättänyt paljon kiinnostusta jo ennakkoon, kun esittelimme tuotetta kesätapahtumissa, Haarasilta-Suutarinen sanoo. Helpotusta kasvisten käytön lisäämiseen – myös lapsille ja nuorille Apetitin missio on luoda kasviksista hyvinvointia. Osana strategiaansa Apetit on sitoutunut seitsemään ravitsemussitoumukseen, joista yhdessä Apetit sitoutui lisäämään kasvisten käyttöä tuotekehityksen keinoin. - Uudet Pinaatti-raejuustonapit ja Porkkananapit osuvat tähän kategoriaan hienosti. Napit ovat hauska ja helppo tapa tuoda kasviksia myös lasten lautasille – tästä meillä on kokemusta jo nappien aiemman ammattikeittiöissä saavutetun suosion myötä, Haarasilta-Suutarinen sanoo. Kasvisten käytön lisäämistä helpottamaan omiaan ovat myös Tuorekset-uutuudet. Sadonkorjuukasvikset ja Kolmen kaalin wok ovat sesonkiin sopivia sekoituksia, jotka sopivat erinomaisesti niin wokkeihin, pataruokiin kuin keittoihinkin. - Uusissa Tuoreksissa on menty satokausiajattelu edellä. Tuorekset ovat valmiiksi pestyjä, esikäsiteltyjä ja paloiteltuja tuoreita kasviksia, joiden avulla on helppo tuoda lisää kasviksia päivään. Raikkaat sekoitukset ovat erittäin monikäyttöisiä arjen helpottajia, niitä voi napsia suurimpaan nälkään vaikka suoraan rasiasta, tuoteryhmäpäällikkö Marjo Kantola kertoo.   Yhteystiedot: Riikka Haarasilta-Suutarinen, tuoteryhmäpäällikkö etunimi.sukunimi(a)apetit.fi 010 402 4011 Marjo Kantola, tuoteryhmäpäällikkö etunimi.sukunimi(a)apetit.fi 010 402 2174   Apetit-uutuudet: Apetit Vegaaninen Pinaattikeitto, 380 g Klassinen arjenpelastaja Apetit Pinaattikeitto ilmestyy pakastealtaisiin nyt myös maidottomana ja vegaanisena versiona. Täyttävä ja täyteläinen, proteiinipitoinen ja herkullinen, täysin kasvispohjainen keitto sisältää kotimaista vastuuviljeltyä pinaattia. Apetit Kasvisjauhispizza Vegelover, 290 g Himoitun Kasvisjauhispizza Originalin runsaasti herkullisia kasviksia sisältävä rinnakkaistuote Vegelover on täysin vegaaninen ja superherkullinen uutuus. Täytteinä Apetit Kasvisjauhista, lehtipinaattia ja ananasta sekä erinomaiseksi todettua vuustoa, eli vegaanista juustoa. Apetit Kasvisjauhispizzat valmistetaan Pudasjärvellä. Apetit Pinaatti-raejuustonapit ja Porkkananapit, 240 g Uudet Apetit Pinaatti-raejuustonapit ja Porkkananapit tuovat kotimaisia kasviksia helposti ja hauskasti myös lasten lautasille. Ohut panerointi ja hieno rakenne tekevät kouluissa ja päiväkodeissa jo vuosia lapsille maistuneista napeista helposti lähestyttäviä. Apetit Pinaatti-raejuustonappi on vähälaktoosinen ja gluteeniton, Apetit Porkkanappi on vegaaninen, maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Apetit Kotimainen Järvikalapihvi, 200 g Kotimaisesta hoitokalastetusta särjestä ja ahvenesta valmistetut Järvikalapihvit saapuvat viimein ammattikeittiöistä myös kuluttajien tarjontaan. Järvikalapihvit sisältävät runsaasti proteiinia ja omega3-rasvahappoja. Tuote on gluteeniton ja laktoositon. Todellinen ekotuote. Apetit Tuorekset Sadonkorjuukasvikset, 140 g Sadonkorjuukasvikset sisältävät porkkanaa, keräkaalia ja lehtikaalia. Lisää kasviksia ateriaan helposti esimerkiksi sekoittamalla Tuorekset munakkaaseen. Perinteisten wokkien lisäksi Sadonkorjuukasvikset toimivat myös keitoissa, pataruoissa ja salaateissa. Apetit Tuorekset Kolmen kaalin wok, 130g Kolmen kaalin wok on pirteä sekoitus keräkaalia, punakaalia ja lehtikaalia. Siitä onnistuvat erilaiset wok-ruoat, tai lisää sekoitus esimerkiksi paistetun ja maustetun jauhelihan joukkoon. Rasiasta saa myös helpon kaalisalaatin lisäämällä kaalisekoitukseen salaatinkastiketta.

Njam! Apetit lanseeraa kasvisten käyttöä edistävän mobiilisovelluksen

- Apetitin tutkimusten mukaan jopa 56 % kuluttajista haluaisi lisätä kasvisten käyttöä ruokavaliossaan. Kasvisten käytön lisääminen koetaan kuitenkin usein haastavaksi. Tämä onkin yksi syy Njamin lanseeraamiselle: haluamme auttaa ihmisiä lisäämään kasvisten käyttöä, Apetitin markkinointijohtaja Miika Helenius kertoo. Njamin julkinen kehitys aloitettiin tammi- ja helmikuussa järjestetyillä kuluttajatestitilaisuuksilla, joissa kasvistelusta innostuneet testaajat pääsivät kokeilemaan ja arvioimaan uutta sovellusta yhdessä Apetitin kanssa. Njam inspiroi kasvisten käytön lisäämiseen Njam tarjoilee käyttäjän ruokavalion mukaisia reseptisuosituksia. Njam on arjen helpottaja, joka kannustaa ja avustaa käyttäjäänsä lisäämään kasvisten käyttöä. - Njam oppii tuntemaan käyttäjänsä. Sovellus tarjoaa käyttäjälle reseptejä, joita voi käyttää helposti arjen kiireiden keskelläkin. Njam haluaa tarjota käyttäjälleen vaivattoman tavan lisätä kasvisten käyttöä, Apetitin liiketoiminnan kehityspäällikkö Leena Helminen kertoo. Njam suosittelee reseptejä ruotsalaisen foodtech-startupin IQ Chefin tekoälyn pohjalta käyttäjän valintojen ja tykkäysten avulla. Vahvimmin Njamin suosituksiin vaikuttavat käyttäjän omat valinnat, mutta jatkossa myös muiden käyttäjien toimet sovelluksessa vaikuttavat palvelun suosituksiin. - Njam palkitsee ahkerasta käytöstä: mitä paremmin se tuntee käyttäjänsä maun, sitä paremmin sen reseptisuositukset onnistuvat ja kannustavat kasvisten käytön lisäämiseen, Helminen selvittää. Kiinnostaako kasvistelu? Njam etsii testikäyttäjiä Haluaisitko sinä lisätä kasvisten käyttöä ruokavaliossasi? Njam-mobiilisovellus voi auttaa ruokavalion vaivattomassa monipuolistamisessa. Etsimme Njamille testikäyttäjiä palvelun kehittämiseksi. Njamin ensimmäisten käyttäjien joukossa olet valinnoillasi kehittämässä sovelluksen oppivaa algoritmia ja parantamassa muidenkin käyttäjien kokemuksia Njam-palvelusta. Pääset mukaan testikäyttäjäksi lataamalla Njam-sovelluksen sekä liittymällä Facebookissa Njam-sivun seuraajaksi ja osallistumalla sovelluksen kehityskeskusteluun.   Njam-mobiilisovellus Njam on julkaistu Android- ja iOS-käyttöjärjestelmiä käyttäville mobiililaitteille Googlen ja Applen sovelluskaupoissa. Tällä hetkellä Njamin reseptipankki kattaa noin 300 reseptiä. Määrää lisätään jatkuvasti. Njamin avulla voit: Saada suosituksia juuri sinulle sopivista kasvispainotteisista resepteistä Luoda valitsemistasi resepteistä valmiin ostoslistan Valmistaa annokset kotikeittiössäsi valmiiden reseptien avulla Inspiroitua kasvisten lisäämisestä ruokavalioon ja saada uusia resepti-ideoita arjen ruokapöytään! Lataa Njam: https://www.njam.fi/   Kuvat median käyttöön (lähde mainittava) *************** Lisätietoja:  Leena Helminen, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Apetit  puh. 010 402 2119,