Levälaskuri

Levälaskuri

Valitse lautaselle kotimaista kalaa ja vähennä vesistöjen rehevöitymistä

Rehevöityminen on yksi kotimaisten vesistöjemme suurimmista haasteista. Klikkaa alla näkyviä tuotteita ja katso, kuinka paljon rehevöitymistä kiihdyttävää fosforia ja levää voit poistaa Suomen vesistöistä Apetitin kotimaisia lähikalatuotteita syömällä. Mitä useammin tuotetta klikkaat, sitä useamman pakkauksen lisäät pakastimeesi – ja sitä enemmän poistat ravinteita kotimaisista vesistöistä.

Levälaskurin avulla voit selvittää, kuinka paljon levää olet jo ehtinyt poistaa vesistöistä. Voit myös asettaa itsellesi tavoitteen: laske kuinka monta kiloa levää poistaisit syömällä suosikki-lähikalatuotettasi esimerkiksi kerran viikossa vuoden ajan!

Itämeren kalapuikko
-+
0 kpl
Järvikalapuikko
-+
0 kpl
Järvikalapihvi
-+
0 kpl
Itämeren kalapihvi
-+
0 kpl

Näin vaikutat syömiselläsi:

0 g
poistettua fosforia
0 kg
eli
0 ämpärillistä
poistettua levää

Apetit Kotimainen Järvikalapuikko ja Järvikalapihvi valmistetaan suomalaisista järvistä pyydetyistä särjistä, Apetit Kotimainen Itämeren Kalapuikko ja Itämeren Kalapihvi puolestaan Itämeren silakasta. Kalojen myötä vesistöistä poistuu rehevöitymistä aiheuttavaa fosforia.

Näin levälaskuri toimii

Levälaskuri perustuu kalastetun kalan mukana vesistöstä poistuvan fosforin määrään. Karkean arvion mukaan gramma fosforia kasvattaa noin yhden kilogramman levää. Levälaskuri ei sen sijaan huomioi tuotteen muun arvoketjun rehevöitymisvaikutuksia, kuten tuotteen sisältämien muiden raaka-aineiden alkutuotannosta syntyviä vaikutuksia. Apetit on selvittänyt Järvikalapuikon ympäristövaikutukset. Selvityksen mukaan Järvikalapuikon valmistamisen kokonaisvaikutukset ovat rehevöitymistä vähentäviä. Lue lisää Järvikala-tuotteiden ympäristövaikutuksista.

Tutustu Apetitin kotimaiseen lähikalaan perustuviin tuotteisiin 

Itämeren silakasta valmistetut Itämeren kalatuotteet

Kotimaiseen järvikalaan pohjautuva tuoteperhe