Resepti

Kylmäsavulohi-kasvissalaatti

Ruokaisa kalaa ja perunaa sekä rouskuvaa keltaista porkkanaa sisältävä salaatti.

Valmistusaika: alle 15 minuuttia

Annosmäärä: 4 annosta

Laktoositon Maidoton Gluteeniton
Kylmäsavulohi-kasvissalaatti

Ainekset

2pktApetit Perinteinen Kylmäsavulohta ohuina viipaleina (á 150 g)
1pssApetit Aurinkokasviksia (300 g)
3rklApetit-rypsiöljyä
1rklkylmää vettä
2rkllimetin mehua
1tlranskalaista sinappia
1tlsokeria
1tlsuolaa
8pientä keitettyä perunaa
1rapea salaattikerä
1pieni tillinippu

Valmistusohjeet

1. Sulata kasvikset mikrossa tai kiehuvassa vedessä. Sekoita oliiviöljy, vesi, limetin mehu, sinappi, sokeri ja suola kastikkeeksi ja kaada kasvisten joukkoon. Sekoita maut hyvin sekaisin.

2. Paloittele perunat ja revi salaatti haarukkapaloiksi. Lisää perunat ja salaatti varovasti käännellen kasvisten joukkoon.

3. Kaada kasvikset isolle vadille tai jaa lautasille. Asettele päälle kylmäsavulohiviipaleet. Koristele tuoreella tillillä ja tarjoile.

Piditkö reseptistä? Anna äänesi porkkanoilla!