Öljykasvituotteet teollisuudelle

Öljykasvituotteet teollisuudelle

Kaikki Apetitin kasviöljytuotteet ovat korkealaatuisia ja Suomessa puristettuja. Kirkkonummen Kantvikissa sijaitseva Apetitin kasviöljypuristamo on Suomen suurin. Kantvikissa rypsiöljyä valmistetaan mekaanisesti puristamalla siemeniä ja puhdistamalla öljy fysikaalisesti raffinoimmalla. Meillä ei käytetä kemiallista valmistusta.

Apetitin öljykasvituotteet teollisuudelle

  • Alkuperä: Suomi tai EU
  • Irtoöljyä tankkiautossa, 1000L IBC-kontteja
  • Rapsiöljy, 100% kotimainen rypsiöljy, syväpaistoöljy, vitaminoitu öljy, maustettu öljy, rehuöljy

Lisätietoja teollisuusöljyistä

Mikäli haluat kuulla lisää teollisuusöljyistä tai yritykselläsi on räätälöity toive öljystä, ota yhteyttä teollisuusmyyntiimme.

Yhteystiedot

Rypsi- vai rapsiöljyä?

Suomessa viljellään molempia öljykasveja – sekä rypsiä että rapsia – johtuen maantieteellisestä sijainnistamme. Rypsin ja rapsin viljelyalat vaihtelevat vuosittain. Apetitin Kantvikin kasviöljypuristamolla puristetaan noin 90 % kaikesta Suomessa viljellystä rypsistä ja rapsista. Suomen ulkopuolella viljellään pääosin rapsia.

Rypsin- ja rapsinsiemenet ja niistä valmistettavat lopputuotteet ovat niin samankaltaisia rasvahappo- ja aminohappokoostumukseltaan, että marginaaliset erot häviävät eri lajikkeiden ja kasvuympäristön tuomaan vaihteluun. Tästä syystä siemeniä ei erotella lajeina, vaan Apetitilla erotellaan vain kotimainen öljykasvisiemen ja tuontiraaka-aine.

Rypsiöljy on Suomessa vakiintunut tuotenimi. Rypsin ja rapsin koostumuksien samankaltaisuuden ja alueellisten viljelyerojen vuoksi olemme nimenneet 100-prosenttisesti kotimaisen öljyn rypsiöljyksi ja täysin EU-alkuperää olevan öljyn rapsiöljyksi.

 

Miksi rypsiöljyä?

  • Runsaasti terveydelle edullisia pehmeitä rasvoja.
  • Omega-3- ja omega-6-rasvahappoja ihanteellisessa suhteessa (1:2).
  • Tarvittavan päivittäisen määrän välttämättömiä rasvahappoja saa jo kahdesta ruokalusikallisesta rypsiöljyä.
  • Runsaasti E- vitamiinia.
  • Makuaineiden kantaja, eli tuo ruoan omat aromit esille.
  • Monikäyttöinen, voi korvata lähes minkä tahansa ruoassa käytettävän rasvan. Rypsiöljy sopii salaattikastikkeisiin, paistamiseen, leipomiseen ja kylmiin tai lämpimiin kastikkeisiin.
  • Sopii käytettäväksi kotitalouksissa, ammattikeittiöissä ja teollisissa tuotteissa.